Loading...

Maratonmatkalla, viikko 21

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Mennyt viikko oli pääasiassa kevyt valmistautuminen lauantaista puolimaratonia ajatellen. Viikon aikana kävin ainoastaan kahdella kevyellä juoksulenkillä, muuten keskityin lepäämiseen ja energian tankkaamiseen.

Lauantaina Hämeenlinnassa

Lauantain aikataulu oli itselle oikein sopiva. Lähtö olisi kello 14 joten aamulla sai nukkua pitkään, omalla autolla liikenteessä niin säätäminen jäi vähäiselle ja matkalla sai pidettyä taukoja tarpeen vaatiessa. Hämeenlinnassa auto parkkiin jäähallin viereen ja siitä alkulämmittelynä 10 minuutin verryttelykävely numeroa hakemaan ja lähtöä odottelemaan. Ennakko-odotuksissa oli tiedossa lähemmäksi 30 astetta lämmintä ja sateetonta, ja lähdön alla stadionin mittari näyttikin 28 astetta. Tämä ei vaikuttanut juoksukansaa haittaavan, reilut parisataa puolimaratoonaria saatiin kerättyä lähtöpaikalle iloisesti erisuuntiin hyppien ja venytellen. Kuuluttaja vielä piti porukan hereillä ennen viimeistä hiljentymistä paukkua odottamaan.

Ja lopulta lähtölaukaus kajahti ilmoille, yleisö kannusti taputtaen ja kärki lähti kovaa vetäen liikkeelle. Itselläni on selvänä tavoitteena pitää sykemittari koko ajan noin 170 lyönnin lukemissa, vauhdista välittämättä. Näytti siltä, että tällä strategialla lähdettiin alusta alkaen kärkijuoksijoiden perään. Noin 3-4km kohdilla putosin juoksemaan yksikseni, joka ei ollut mikään ongelma sekään. Aivan hirveätä ryysistä ei takaa ollut ohi tulla, muistaakseni 6km kohdilla yksi juoksija tuli ohitseni ja lähempänä puolimatkaa taisi kaksi juoksijaa painella ohi. Muuten sain kyllä juosta tasaista vauhtia hyvällä omalla rytmillä alusta loppuun.

Maisemien puolesta Hämeenlinna oli kyllä mitä kaunein kaupunkijuoksu järvenrantamaisemineen ja aulangon puistoineen. Tämä tietysti haittapuolena toi mukanaan jonkin verran korkeusvaihteluita sekä hiekkatietä. Kumpikaan ei nyt erityisesti tuntunut haittaavan menoa. Melkein tuntui, että korkea lämpötila oli itselle suurimpana jarruna. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut mitään ongelmia matkan aikana, jaloissa ei tuntunut kramppeja, voimia riitti jopa yrittää parin kilometrin loppukiä joka todennäköisesti oli pelkkä sykkeen nostatus, ja mitään nesteiden imeytymisongelmia ei ollut havaittavissa.

Maaliin saavuin yllättävän hyvävointisena 24 asteen lämpötilassa aikaan 1:31:25. Aika on sitä samaa linjaa, mitä viimeiset pari vuotta on totuttu näkemään joten mitään superyllätystä ei tapahtunut. Lopputuloksissa tällä suorituksella päästiin oman sarjan sijalle 6, ja puolikkaan kokonaistuloksien 15. Vaikka ajallisesta tavoitteestani jäinkin jälleen muutaman minuutin, oli juoksun kokonaislaatu ja vauhdinjaon onnistuminen niin loistavaa tasoa ettei tuo aika harmita yhtään. Tämä oikeastaan osoitti että tilanne täyttä matkaa ajatellen vaikuttaa erittäin hyvältä, kunhan lepo ja valmistava tankkaus onnistuvat niin oman suunnitelman ylläpito maaliin asti ei ole ongelma.

Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista seuraavat kolme viikkoa kohti Tamperetta, mitään ihmeitähän tässä ei enää voi alkaa loihtimaan vaan ainoastaan ylläpitävällä peruslenkkeilyllä on tarkoitus pitää mies hereillä ja jalat kunnossa.

Ja jos joku miettii että kannattaisiko esimerkiksi ensi vuonna lähteä Hämeenlinnaan juoksemaan niin itse ehdottomasti suosittelen. Järjestelyt tuntuivat toimivan pienemmäksi paikallistapahtumaksi erittäin hyvin. Liikenteenohjaus oli hyvin hoidettu, samoin kuin reitin merkintä ja viitoitus. Huolto oli sopiva ainakin puolikkaan matkalle, pelkällä vedellä sekä urheilujuomalla selvittiin. Ja maisemathan ovat mitä kauneimmat.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä