Loading...

Mies tarinoiden takaa

Tervetuloa tutustumaan nopeaan läpileikkaukseen minusta ja LoneTravellerista.

Alkuaikoina verkkoblogini Kadoksissa.net toimi henkilökohtaisena projektinani jo vuodesta 2005, mutta sen taival ei ole ollut millään muotoa tasainen. Välillä sivuilla ei ole ollut mitään tarjottavaa, välillä tuli kokeiltua pelkkää kuvagalleriaa ja aika ajoin sisältö vaihtui blogien kirjoittamiseen. Nämä kaikki ovat ennemmin tai myöhemmin kuivuneet kasaan ja hävinneet omat aktiivisuuden puutteen vuoksi. Viime vuosina kuitenkin olen onnistunut melko tehokkaasti sivujen ylläpidon saralla ja saanut kehitettyä kokonaisuuden, joka ei vaadi itseltään suurta panostusta, palvelee omaa tarvetta, näyttää hyvältä sekä toimivalta ja tarjoaa mahdollisuuden kertoa omasta elämästä muille lukijoille.

Sivujen muodoksi valikoitui WordPress-blogialusta, jolle asennettu teema tarjoaa hyvät mahdollisuudet luoda erityyppisiä kiinteitä sivuja varsinaisen blogikirjoittelun yhteyteen. Tällä tavalla sivujen pääpaino ei tule makaamaan pelkästään blogin päällä ja tarve tuottaa päivittäistä sisältöä jää pois. Totta kai uutta sisältöä pitää tässäkin muodossa olla aktiivisesti luomassa, mutta uskon että tällä tavalla saan pidettyä omaa kiinnostustani paremmin yllä.

Viimeisenä uudistuksena on uuden sivuasettelun päivittäminen ja uuden osoitteen valikoiminen vuodelle 2018. Nyt kaikki saatavilla oleva on puristettu yhdelle, siististi jatkuvalle etusivulle, josta pääsee linkkejä seuraamalla haluamansa sisällön pariin. Uusi osoite, LoneTraveller, kuvaa entistä paremmin omaa toimintatapaani pääasiassa sooloilevana matkailijana.

Matkailu on ollut lähellä sydäntäni aina. Viimeisinä vuosina olen entistä enemmän alkanut panostamaankin omatoimiseen matkailuun sekä kotimaahan, että ulkomaille, joskin säännöllinen päivätyö yleensä rajoittaa matkojen kestoa sekä ajankohtia. Mutta nykyään nämä ovat olleet hyvin neuvoteltavissa ja esimerkiksi pitkiä viikonloppuja on pystytty järjestämään lomien ulkopuolellekin, näistä kaikista on apua varsinkin kotimaassa lyhyitä reissuja tehdessä.

Alla olevalla kartalla väritettynä vuosien varrella kiertämiäni maailman maita. Joistain on kertynyt blogin puolelle juttuja jaettavaksi, toisista vain ohikiitäviä hetkiä. Mutta toivottavasti väritetty alue kasvaa vuosien saatossa tasaisesti. Kuvasta kiitos Mapchart.net -palvelulle. Kuvan alla olevasta listasta voi siirtyä maakohtaiseen aihealueeseen, josta löytyvät kaikki kyseiseen maahan liittyvät kirjoitukset.

Australia · Azerbaidžan · Belgia · Brunei · Bulgaria · Espanja · Etelä-Korea · Fidži · Filippiinit · Indonesia · Italia · Japani · Kanada · Kiina · Kambodža · Kypros · Latvia · Luxenburg · Malesia · Malta · Nepal · Norja · Ranskan Polynesia · Ruotsi · Saksa · Singapore · Sri Lanka · Suomi · Thaimaa · Uusi-Seelanti · Venäjä · Vietnam · Viro · Yhdysvallat · Yhdistyneet Arabiemiraatit

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.