Loading...

Nyt aktiivisena myös Stravassa

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Strava on urheilijoiden, etenkin juoksijoiden ja pyöräilijöiden, suosiossa oleva palvelu jonka tarkoituksena on jakaa ystäville, naapureille ja saman henkisille urheilijoille omia lenkkikokemuksia reittien sekä erilaisten lenkkidatojen perusteella. ”The Social Network for Athletes” on Stravan motto, joka kuvastaa hyvin ajatusta urheilijoiden 2010-luvun yhteenliittymänä. Aikaisempina vuosina en ole tätä tuntenut tarpeelliseksi, koska Suunnon Movescount tuntui tarjoavan kaiken tarpeellisen tiedon. Mutta kuinka väärässä olinkaan.

Viime marraskuussa, ottaessani käyttööni uuden Polarin sykekellon, asetin synkronoinnin myös Stravaan aktiiviseksi. Iso plussa tämän tapaisissa palveluissa on se, että ne ovat valmistajariippumattomia jolloin samaa palvelua voi käyttää datapankkina, vaikka kello ranteessa vaihtuisikin toisen yhtiön tuotteeseen. Itsehän aloin tässä vaiheessa kärsiä pienestä ongelmasta, koska minulla on Suunnon palvelussa toista vuotta hyvää dataa ja sen jälkikäteen ”massasiirto” ei onnistukkaan ihan niin helposti.

Olen ny puoli vuotta harrastanut urheilua Polarin kanssa ja dataa on kertynyt myös Stravaan kiitettävästi. Viime viikonloppuna päätin alkaa tutustua Stravan ominaisuuksiin vähän tarkemmin ja löysin sieltä kaikenlaista mielenkiintoista, muun muassa saman reitin kehitysvertailun jossa näkee, miten esimerkiksi juoksu tutulla aamulenkillä on muuttunut kuukausien varrella. Palveluun on lisäksi helppo luoda henkilökohtaisia tavoitteita vaikkapa joka päivälle. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus haastaa itseään erilaisten sekvenssien ja vaihtuvien haasteiden parissa, jos välillä alkaa tuntumaan, että peruslenkki ei ota maistuakseen niin voihan sitä kokeilla haastaa kylän juoksuyhteisöä, vaikka sillä lempimetsäpolulla.

Strava tarjoaa käyttäjilleen myös maksullista Premium-pakettia joka sisältää mm. tarkempia analyysejä aktiviteeteistä sekä henkilökohtaista valmennusta. Tällä hetkellä hinta näyttäisi olevan 7,99€ kuukaudessa tai 59€/vuosi. Jos olet ensimmäistä kertaa premiumia kokeilemassa, niin saat vielä alkuun kuukauden ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana tietysti on mahdollista peruuttaa käyttö koska vain.

Seuraavien viikkojen työurakkana minulla onkin siirtää kaikki mielenkiintoinen data Movescountista Stravaan. Polkujuoksut sekä maastopyörälenkit sain hoidettua alta pois, mutta asvalttilenkit ovat vielä käymättä läpi. Todennäköisesti kaikkea kahden vuoden dataa en ala siirtämään manuaalisesti talteen, mutta joitakin poimintoja sieltä täältä kylläkin.

Tästä pääset tutustumaan Strava-profiiliini.

.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä