Loading...

Toukokuu on urheilukuu

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Toukokuussa perinteisesti talven lumet ja jäät on saatu lopullisesti karistettua kannoilta pois ja kunnon kesäurheilukausi saatu toden teolla käyntiin. Tänä vuonna näytti ensimmäisen kanssa vielä tekevän tiukkaa, kun vappuaattona maa oli kauttaaltaan valkoinen. Onneksi päivä oli sen verran lämmin, että valtaosa sataneesta lumesta suli saman tien pois. Muuten kuukausi tulee alkamaan samalla urheiluintensiteetillä kuin tähänkin asti on suoritettu, maastopyörälenkkejä on tarkoitus ajaa yksi arki-iltalenkki viikossa ja joinain viikonloppuina toinen, pidempi päivälenkki. Toukokuussa sulkapallo-, tennis- ja salibandyvuorot kulkevat vielä mukana viikkorytmissä ennen kesätauolle jäämistä, joten kovin radikaaleja muutoksia ei vielä tarvitse tehdä.

3.5 – Cooperin testi, Helsinki

Kunhan vappupalloista ja simapulloista on selvitty niin suunnaksi Helsinki ja pienimuotoinen kevätkunnon tarkistaminen Cooperin-testin merkeissä. Juoksukentän alustasta ei ole vielä varmuutta, mutta ennakkotiedot puhuvat massapohjaisesta kentästä, joten aivan huipputuloksiin ei välttämättä olla pääsemässä. Ennätyksen parantamiseen kuitenkin pitäisi siitä huolimatta olla mahdollisuudet.

13.5 – Helsinki City Run 2017, Helsinki

Jo kolmatta kertaa peräkkäin olen suuntaamassa Helsinkiin puolimaratonille. Tällä kertaa tavoitellaan ensi kertaa tosissaan 1:30 alitusta ja siitä osoituksena lähtöpaikka ensimmäiseen starttiryhmään. HCRään on perinteisesti ollut helppo saapua, palvelut ovat olleet laadukkaat ennen ja jälkeen lähdön, ja koko tapahtuma on kauttaaltaan ollut loistava peruspilari juoksukunnon kartuttamiselle.

27.5 – NUTS Karhunkierros 53k, Kuusamo

Viime vuotisesta Karhunkierroksen taivalluksesta jäi pienoinen pettymys, koska oma lihaskunto ei riittänyt loppuun asti halutulla tavalla. Tänä vuonna yritän ottaa oppia viime vuotisista virheistäni, jakaa vauhtiani hieman eri tavalla, tankata ennen tapahtumaa runsaasti urheilujuomaa ja varata itse tapahtuman ajaksi mukaan vahvaa urheilujuomaa sekä suolaa. Viime vuonna matkaeväät koostuivat pääasiassa energiageeleistä, energiapatukoista ja vedestä. Suolan osuus oli liian vähäinen ja tämä näkyi loppumatkan kramppeina. Energiageeleillä on paha tapa alkaa maistua oksettavalta muutaman geelin jälkeen, joten tällä kertaa korvaan osan niistä nestemäisellä juomalla. Lisäksi varaan mukaan suklaapatukoita sekä yhden pienen karkkipussin, jota voi heikolla hetkellä alkaa mutustella.

Suurin jännitys varmasti tulee olemaan reitin kosteus, lunta Kuusamossa on vielä runsaasti ja sulamisvauhti on melko verkkainen. Itse uskon että luonnonlumet metsistä kyllä sulavat mutta vedet tulevat olemaan tavallista korkeammalla joka voi muutamassa kohdassa aiheuttaa ongelmia reitin ja joen välisen läheisyyden takia.

Opastekyltti Oulangan luontokeskuksella.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä