Loading...

Tulevan syksyn matkasuunnitelmia

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Kuva: Карелия / Karelia by Petr Magera

Tänäkin vuonna on tarkoitus suunnata kaukomaille vähäisiä kesälomiaan polttelemaan, kuitenkin parilla pienellä erolla aikaisempiin vuosiin: lähtö on vasta syksymmällä, se suuntautuu kauas itään, ja siihen liittyy reilu annos junalla matkustamista.

Kyllä, aivan oikein. Trans-Siperian junarata Moskovasta Vladivostokiin. Tämä eeppiset mittasuhteet sisältävä, 9288km pitkä rautatie, jota useat turistit vuosittain käyvät kulkemassa. Ja tänä vuonna myös minä!

[huge_it_maps id=”14″]

 

Tavoitteena olisi matkustaa Helsingistä Moskovan kautta Vladivostokiin junalla parissa viikossa ja tämän jälkeen lennähtää Japaniin jatkamaan lomaa vielä reiluksi viikoksi. Suunnitelmat ovat sen tarkemmilta osin olleet hyvinkin ympäripyöreitä eikä mitään lopullista ole vielä saatu aikaiseksi, mutta ilmeisesti Pietarin ohittamisesta on sovittu ja Baikal-järven rantaviivalla pitäisi pysähtyä. Junassakaan ei ole tarkoitus koko matkaa istua, vaan itselläni on ollut ajatuksena pitää vähintään yön yli mittaisia lepohetkiä vähänkin isommissa kaupungeissa matkan varrella.

Ensimmäisiä päätöksiä on odotettavissa helmi-maaliskuun aikana kun lentolippujen ja mahdollisesti joidenkin majoitusten varaaminen alkaa olemaan järkevää. Siihen asti täytyy jatkaa suunnitelmien hiomista Excelissä ja tutkia mahdollisimman monia vaihtoehtoja matkan hyötyjen maksimoimiseksi.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä