Loading...

Auckland, Uusi-Seelanti

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Suunta kohti Uutta-Seelantia sekä Aucklandia. Tavoitteena kiertää kuusi viikkoa kahta suurinta saarta ympäri vuokra-autolla ja nauttia uskomattomista maisemista sekä kauniista luonnosta. Mutta aluksi itse pelipaikoille. Lento maan suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin lähti Sydneystä puolenpäivän nurkilla, ja oli melko lailla täynnä, mutta onneksi ainoastaan 2,5 tuntia pitkä, nopea hyppylento. Air New Zealand ei tosin antanut kovin lupaavaa ensivaikutelmaa, lento lähti tunnin myöhässä ja matkalla tarjottu kana-perunalounas oli viileä saapuessaan. Tästä ei oikeastaan voi kuin parantaa.

Laskeutuminen Aucklandiin, passintarkastus ja maan tiukat bioturvallisuustarkastukset sujuivat nopeammin kuin osasin odottaa. Olin tunnollisesti rastinut ennakkotietolappuun kantavani mukanani kenkiä, joilla on kuukausi sitten käyty apinoiden suojelualueella, mutta ei tämä mitään jatkotoimenpiteitä aiheuttanut. Mitään erityistarkastustakaan ei ollut minun kohdallani tiedossa, joten pääsin nopeasti ulos rankkaan vesisateeseen odottamaan Uberiani. Parinkymmenen minuutin autokyyti majapaikalle ja pariksi yöksi kotia tekemään viileään pikku pihavajaan.

Eikä tämä mikään työkaluvaja ole vaan kunnon vierasmaja omalla pikku avokeittiöllä sekä suihkulla. Lisäksi netti oli aivan käsittämättömän nopea (200/200Mbps). Ilta oli kuitenkin jo sen verran pitkällä, että varautumaan heikkojen lentokoneunien jälkeen kunnon uniin, huomenna pitkästä aikaa vähän ulkoilua, kun ei tarvitse välittömästi olla hiestä läpimärkänä.

Ensimmäinen täysi päivä Uudessa-Seelannissa. Suihkun jälkeen kevyt aamulenkkeily kävellen lähikorttelin ympäri, samalla aamupala Bread & Butter Bakery and Cafe -nimisessä kahvilassa. Kaakkois-Aasian, sekä etenkin Vietnamin, jälkeen länsimainen hintataso iski äkkiä kasvoille. Kahvi ja täytetty croissant noin kymmenen euroa…

Koska sää oli eteläisen pallonpuoliskon talvesta huolimatta hyvä, lämpötilan ollessa yli 10-astetta plussalla, päätin lähteä kävellen kaupungin keskustaan noutamaan autoani vuokraamolta. Matka Grey Lynnin lähiöstä Ports of Aucklandiin kesti noin tunnin ja tarjosi hyvän, nopean läpileikkauksen keskustan itäpuolen kaupunkimaisemista.

Autovuokraamonani koko reissun ajan tulisi toimimaan paikallinen vuokraamoketju Mode Car & Camper Rentals. Heillä oli tarjolla hyvä valikoima autoja erittäin kohtuulliseen hintaan, ja koska mitään isoa pakua en omaan käyttööni tarvinnut, tarttui matkaan pikkuinen Toyota Yaris. Se hyvä puoli pikkuautossa tulisi olemaan, että polttoainetaloudellisuus tulisi varmasti säästämään muutaman euron tässä kalliin bensan maassa.

Auto lähti matkaan helposti, ja eipä ensi metrit vasemmalla puolella auton ratissa niin vaikeita olleet. Tätä ennenhän olin ajellut vasemmalla puolella ainoastaan 2-pyöräisillä. Koko päivän ajon lopputulemana oli, että auton vasemman reunan paikan hahmottaminen on vielä vähän hakusessa, ja vilkun ollessa eri puolella kuin itse tottunut, sen käyttöön pitää oikein keskittyä, ettei tule laitettua pyyhkijöitä risteyksissä päälle.

Parin kauppareissun ja ostoskeskuksessa eksymisen jälkeen iso osa uusista varusteista on nyt saatu haalittua kasaan. Pari kappaletta uusia t-paitoja, uudet matalavartiset retkeilykengät sekä viileän kelin hanskat kävin ostamassa tulevia ulkoilupäiviä ajatellen, mutta muuten päivän ohjelmaan ei kuulunut kuin kevyen päivällisen hakeminen läheisestä Farro Grey Lynn -ruokakaupasta. Tämän jälkeen auton kanssa takaisin majapaikalle lepäilemään.

Vähän lyhyiden yöunien jälkeen aamulla aikainen herätys, aamukahvit naamaan ja pari sämpylää perään. Saattaa olla, että muutaman tunnin aikaerorasitus alkaa painamaan nyt päivän viiveellä, toivottavasti ensi yönä ollaan jo lähempänä normaalia unirytmiä.

Iltapäivälle ennuste lupaa sadetta, joten ulkovaatteet päälle ja uusia kenkiä sisään ajamaan. Suuntana Cox’s Bay Reserve, Point Erin Park ja Ponsonbyn pääkatu. Noin 1,5 tunnin kävelylenkin jälkeen kaikki kolme komeasti kierretty, kengät eivät ahdistaneet yhtään ja tuntuivat oikein mukavilta kävellä. Tästä takaisin majapaikalle pienelle hengähdystauolle sekä päiväkahville.

Tauon sekä suihkun jälkeen auto alle ja suunta toisessa päässä katua sijaitsevaan Honey Bones -kahvilaan lounassalaatille. Oikein maukas halloum-salaatti raikkaine aineksineen, sopii oikein hyvin tähän tilanteeseen. Täältä auton kanssa nopea siirtymä BarberShopCo Ponsonby -parturin nurkille ja sisään kynittäväksi. 35NZD (21,50€) kevyemmällä lompakolla takaisin autolle ja majapaikalle pitelemään sadetta, joka juuri näihin aikoihin saapui yläpuolelle. Ja koska sade ei tästä enää hellittänyt, loppupäivä menikin majapaikan suojissa laukkuja pakatessa.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä