Loading...

Tallinn Zoo, Tallinna

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Tallinn Zoo on Tallinnan keskustasta länteen päin johtavan valtatie 8’n varrella oleva suuri eläintarha ja ajanviettoalue. Suurina maamerkkeinä on esimerkiksi pohjoissisäänkäyntiä vastapäätä oleva Rocca Al Mare kauppakeskus. Liikenneyhteydet Tallinnan keskustasta ovat hyvät, useat linja-autot kulkevat eläintarhan läheisyyteen ja taksilla saapuminen on kohtuuhintaista. Itse päätin pelata varman päälle ja otin taksin satamasta, tämä maksoi 12 euroa ja matkaan kului ainoastaan 15 minuuttia. En erityisesti tarkentanut kuljettajalle kummalle puolelle tarhaa olisin halunnut, joten hän päätti kuljettaa minut pohjoispuolen sisäänkäynnille. Tämä on niin sanottua vanhempaa puolta, jonka kyllä huomaa varsinkin rakennusten ulkoasusta.

Vähän isompi akvaariokala

Sisäänpääsymaksu aikuisilta oli edullinen 7 euroa ja mm. perhelippu näyttää olevan ainoastaan 17 euroa (max. 2 aikuista & 3 <17v lasta) joten kenenkään matkabudjettia tämä ei pääse romuttamaan. Itse puiston puolelle päästyäni huomaa heti että vehreys ja metsämäisyys on haluttu säilyttää, puita sekä erilaista kasvillisuutta on paljon ja tämä on erittäin hyvä asia. Varsinkin tuona päivänä meinasi olla muualla Tallinnassa tuulista, mutta tarhan alueella ei tuota tuulta enää huomannut.

Päästyäni hieman pidemmälle tarhan sisälle alkoi tulla vastaan ensimmäisiä eläinaitauksia. Osa vanhemman puolen aitauksista oli melko suurikokoisia mutta varsinkin karhujen ja isojen kissapetojen häkit olivat melko ankean oloisia betonilaatikoita joissa ei juuri mitään aktiviteettejä tai houkuttimia ollut tarjottavana. Ja eivätpä eläimet vasten tarhtoaan ulos halunneetkaan tulla läähättämään kuumaan kesäpäivään kun vaihtoehtona oli viettää viileämpää loikoiluaikaa sisällä piilossa. Pari poikkeustakin löytyi, mm. mustakarhu sekä jääkarhu olivat löytäneet tiensä ulkoilmaan (enpä tätä ennen ollut nähnyt elävää jääkarhua kahden metrin päästä!).

Eläintarhasta löytyi myös pari pientä sisätilaosastoa joissa pääsi näkemään muun muassa erilaisia kaloja, matelijoita, kädellisiä eläimiä sekä lintuja. Krokotiilitkin olivat sen verran tylsistyneitä että olivat piiloutuneet parhaansa mukaan samean veden suojaan piiloon katseilta. Muuten muut eläimet olivat hyvin esillä, varsinkin papukaijapariskunta joka tykkäsi poseerata yleisölle myös höyhenpeitteen hoitotöiden ohessa.

Nälkäinen pelikaaniparvi

Isojen lihansyöjäpetojen jälkeen aletaankin saapumaan jo uudemmalle puolelle tarhaa, jonka alueella on otettu hyvin huomioon eläimien tilavaatimukset. Tällä puolella kaikilla asukeilla oli reilusti aidattua ympäristöä jossa riehua, jos vain olisivat päiväuniltaan jaksaneet eväänsä liikauttaa (olisikohan ollut jokin hyeenan sukuinen eläin joka makasi keskellä aitausta kaikki raajat taivasta kohden :P).

Uuden alueen puolelta löytyy myös pääsisäänkäynti sekä kahvila/ruokala. Varsinaista taksitolppaa en uudelta sisäänkäynniltä löytänyt, onneksi aivan vieressä oli ruokapaikka jossa neuvottiin Tallink Takson numero ja paikan osoite. Näillä neuvoilla sain taksin paikalle alle 10 minuuttiin ja pääsin takaisin kaupungin keskustaan.

Tallinn Zoo on erinomainen vaihtoehto tavanomaiselle Tallinnan kaupunkilomalle, paikka sopii erinomaisesti kaiken ikäisille ja siellä saa pelkästään kävelemiseen vierähtämään 2-3 tuntia. Perheen pienimpiä voi myös vetää perässään puisilla vankureilla joita näytti olevan runsaasti käytössä. Tätä voi suositella ainakin kerran vierailtavaksi, varsinkin jos olet matkalla Tallinnaan ja suunnitelmat ovat vielä avoimena.

 

 

Lisätietoa aiheesta

Tallinn Zoo kotisivut

Tripadvisor: Tallinn Zoo

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä