Loading...

Tarkennuksia Itärannikon matkalle

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Syksy alkaa olemaan oven takana, kesähelteistä on luovuttu ja puiden lehdetkin alkavat kellastumaan. Viimeistään nyt on aika tarkistaa, mitä sitä meinaa pitkän ja synkän talven keskellä tehdä, ettei sekoa ennen seuraavaa kesää. Omalta osaltani suunnitelmat ovat edelleen vahvasti selvät, Yhdysvallat kutsuvat kevättalvisella matkallaan tarjoamaan jonkin verran vaihtelua perinteiseen talvimaisemaan. Boston on nyt pudotettu lopullisesti pois tältä reissulta: viikko New York Cityssä, toinen Washington DC:ssä ja kolmas Floridan niemimaalla tulee olemaan suunnitelmana. Ajankohta tulee olemaan helmikuun loppupuolelta maaliskuun puoliväliin.

Lennot ja siirtymät ovat kaikilta osin hoidettu. Itse lennän Aeroflotilla Moskovan kautta JFK:lle, kaverini matkatessa suoralla Finnairin lennolla. Taustana tässä oli se, että hän tulee jo kahden viikon jälkeen takaisin Suomeen ja löysi hyvään hintaan meno-paluuliput suorilla Finskin lennoilla. Itse kun jatkan matkaa etelään, niin minun ei ole järkeä matkata New Yorkiin lentämään vaan ottaa poisheitto Miamista Eurooppaan. Lisäksi NYC-D.C -väli matkataan bussilla, reilun neljän tunnin matkailukokemus, joka ei kustanna kuin parikymppiä ja tuo meidät perille DC:n keskustaan. Lentäminen kaikkine kenttähäsläyksineen olisi ottanut lähes saman ajan, mutta huomattavasti kalliimmalla. Ja kun kaverini on poistunut maasta, itse suuntaan aamulennolla West Palm Beachille ja eteläiseen Floridaan viikoksi potkimaan hiekkaa ja nauttimaan muutaman mojiton. Oma lentoni Helsinki-Moskova-JFK -välille maksoi 300 euroa ja pomppu Floridaan 100 euroa. Paluulentoni varasin Norwegianin siiville Miamista Lontoon kautta Helsinkiin, kertyneiden lentopisteiden kuluttamisen jälkeen matkalle jäi maksettavaa ainoastaan 200 euroa, jota voisi hyvällä omalla tunnolla kutsua laittoman halvaksi.

Myös majoituspuolesta on oltu hereillä, kaikkiin kolmeen kohteeseen on majapaikka tiedossa Airbnb-kämpän muodossa. New Yorkissa ja DC:ssä tulemme luottamaan julkisen liikenteen voimaan, joten majapaikka on valikoitu hyvien yhteyksien varrelta läheltä metropysäkkiä. Miamissa minulla tulee olemaan vuokra-auto käytössäni, joten ruuhkaisinta keskusta-aluetta saattoi välttää ja paikka löytyikin kaupungin ulkopuolelta omakotialueelta. Kaiken kaikkiaan kolmen viikon majoitukset maksoivat 750 euroa ja kaikki asunnot ovat tyypiltään sellaisia, että koko tila on omassa käytössä.

Urheilutapahtumia on onnistuttu saamaan sopimaan matkaan muutama kappale, ja näidenkin lippujen varauksen kanssa on oltu hyvissä ajoin hereillä. New Yorkissa tarkoitus on käydä katsomassa koripallopeli Knicks-Bulls sekä jääkiekon paikalliskamppailu Islanders-Rangers. Washington DC:ssä aikatauluun sopi jääkiekko-ottelu Capitals-Flyers. Näiden lisäksi Floridassa aion suunnata katsomaan jääkiekkoa Panthers-Canadiens -otteluun sekä koripalloa Heat-Hornets -peliin. Eiköhän tällä pelimäärällä saada penkkiurheilukiintiö täytettyä.

Baseball-matsissa saattaa tälläkin reissulla olla mahdollisuus käydä, tosin harjoituspelissa Floridassa.

 

Varustesuunnitelmaa ei oikeastaan vielä ole tullut tosissaan tehtyä tätä varten, vaan olen siirtynyt kasamaan kattavampaa listaa seuraavaa isompaa koitosta ajatellen. Tämä lista tulee olemaan pohjana tälläkin matkalla, olosuhteiden pakosta tarpeettomiksi jääviä asioita tulee putoamaan tästä reissusta pois mutta muuten kevät 2020 toimii myös koeponnistuksena isommalle kokonaisuudelle. Päiväreppuni jo päivitinkin Peak Design Everyday Backpackiin alkukesästä Saariston Rengastietä varten, mutta tuossakin taka-ajatuksena on ollut tämä seuraava, isompi kokonaisuus, jossa repulta vaaditaan tilaa, joustavuutta ja modulaarisuutta. Suurin päivärepun vaatimus on kantaa mukanaan parin päivän vaihtovaatteiden lisäksi kamera, 2-3 objektiivia, kuvauskopteri, pieni 360-kamera sekä oheistarvikkeet kaikille näille. Saaristossa tätä pakkausajatusta tuli kokeiltua käytännössä ja mielestäni se onnistui varsin mainiosti.

Toisen, ruumaan menevän laukun kanssa olen halunnut pysyä ajatuksessa mahdollisimman kevyestä, selässäkin kannettavasta kassista. Eagle Creekin Cargo Hauler Duffel on tällä hetkellä hyvällä piikkipaikalla omalla listallani, vahvoina etuina keveys (42,5 litraa = 850 grammaa), säänkestävyys, selässä kannettavuus sekä tarvittaessa pakkautuvuus omaan päätytaskuunsa. Ainut pelko tässä on, riittääkö tuo reilu 40 litraa vai pitääkö valita isompi, reilu 60 litran malli? Mielelläni pysyisin pienemmässä mallissa, koska liikkuvuus ja julkisiin kulkuneuvoihin ahtautuminen on aina oma haasteensa jo pelkän päivärepunkin kanssa. Toinen vaihtoehto, johon tänään silmäni iskin, voisi olla Eagle Creekin Borderless Convertible Carry-On, perässä vedettävä laukku, johon on ympätty selässä kantomahdollisuus samaan pakettiin. Tilavuutta laukulla on samanmoiset 40 litraa kuin duffelillakin, mutta painoa on sattuneesta syystä ilmestynyt yli 2,5 kiloa lisää. Tätä pitää vielä miettiä loppuvuoden ajan, mahdollisia muitakin vaihtoehtoja tutkien, koska välitöntä tarvetta ei vielä ole.

 

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä