Loading...

Testissä Peak Design Everyday Backpack

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Alkukesästä päätin, että alan valmistautumaan tulevia matkojani varten sellaisella kamerarepulla, joka on aavistuksen vanhaa reppuani monikäyttöisempi, pienempi sekä modulaarisempi. Keveydestä sekä vedenkestävyydestä ei myöskään ole haittaa, samoin kuin useista pikkutaskuista siellä täällä reppua. Vaikka pääpaino onkin repulla, jota voi käyttää matkakäytössä päiväreppuna, tärkeänä valintakriteerinä voidaan pitää myös tavanomaisuutta sekä arkikäyttöön sopivuutta.

Näiden kaikkien ominaisuuksien puristaminen yhteen pakettiin ei varmasti onnistu helpolla, ja lopputuloksena saattaisi olla yksi ikuisuusprojekti, mutta hieman onnen kautta törmäsin Tori.fi -palvelussa Peak Design Everyday Backpack -reppuun, joka olisi malliston 30 litrainen versio hillityn vaaleanharmaalla charcoal-värityksellä. Samasta repusta on olemassa myös pienempi, 20 litran malli, mutta itse olisin joka tapauksessa päätynyt tähän isompaan koska haluan tarvittaessa saada koko kuvauskalustoni ja mahdollisen kuvauskopterin sekä kahden päivän vaihtovarustuksen samaan aikaan matkaan kuljetettavaksi. Tämän kaiken uskoin onnistuvan tuolla repulla, joten kaupat myyjän kanssa lukkoon ja reppu Tampereelle.

Lyhyt yhteenveto repun highlitesta:

  • Yksi iso päätasku, johon pääsy kolmesta suunnasta: yläkautta ja kummastakin kyljestä
  • Sisäpinta nukkakangasta, johon voi mukana tulevia tarrakiinnitteisiä väliseiniä kiinnittää oman tarpeen mukaan
  • Kummassakin kylkiovessa paljon pikkutaskuja akuille, latureille ja pikkutarvikkeille
  • Erillinen läppäriosasto, joka täydennetty myös parilla pikkutaskulla. Esimerkiksi tablettia sekä avaimia/lompakkoa/passia varten
  • Kaksi ulkoista kylkitaskua esimerkiksi juomapullolle sekä tripodille
  • Vedenpitävä ulkokangas sekä vedenpitävät vetoketjut

Ensituntumalta reppu on yllättävän isokokoinen, tämä tosin voi johtua hyvinkin laatikkomaisesta ulkomuodosta, joka ei jykevien materiaalivalintojen takia paljoa taivu tai muotoudu käyttäjän ympärille. Reppu toden totta näyttää ja tuntuu laadukkaalta, ja vaikka oma yksilöni oli käytetty, ei siinä näytä olevan minkäänlaisia kulumajälkiä.

Sisätiloiltaan reppu on toden totta täysin omistajan vapaasti muokattavissa. Tämä on nykykamerareppujen ehdotonta perustasoa, koska käyttäjiä ja kalustoa on niin monenlaista, ettei kiinteässä lokeroinnissa oikein ole järkeä.

Repussa on paljon pieniä ominaisuuksia, joilla se erottuu edukseen ja saa sinut ainakin tuntemaan, että kokonaisuutta on hierottu valmiiksi tuotteeksi pitkälle iltaan eikä vain kiireellä potkittu maailmalle puolivalmiina yhdeksi kulutusrepuksi muiden joukkoon. Päätaskun luukun sulkijamekanismi on yksi näistä, joka on täysin erilainen mihinkään muuhun näkemääni verrattuna. Sitä on vaikea kirjallisesti selittää, joten melkein parempi että sen näkee itse.

Pari pienempää taskua on varustettu magneeteilla, jotka pitävät taskun suut kiinni. Nopea, näppärä ja helppo sulkumekanismi. Tämän pitäisi ehdottomasti olla uusi vakio kaikissa sellaisissa taskuissa, joissa pysyvämpi lukitus ei ole välttämätön. Repussa on kolme kantokahvaa nopeaa tarttumista ja kantamista ajatellen, useita pikkuhihnoja lisäkuorman kiinnittämiseen ja toinen uniikki erikoisuus: kanto-olkaimet on kiinnitetty yläpäästä reppuun nivelletyllä pisteellä. Tämä auttaa olkainten asettumisen kanssa ja parantaa kantomukavuutta jonkin verran.

Täydellinen ei ole tietysti tämäkään. Yhtenä isona, huonona puolina olen huomannut, jos päätasku on hyvin täynnä ja läppä lukitaan hyvinkin ylös, repun reunat jäävät helposti läpän ulkopuolelle keräämään kaikki mahdolliset roskat, pölyt ja vesipisarat sisäänsä. Toinen huono puoli on jämäkän vyötäröremmin puute, repussa mukana oleva on lähinnä turvavyön veroinen remmi, jolla repun saa paremmin selkää vasten mutta ei sovellu vaellusrinkoista tutun vyötäröremmin tavoin sen suuremmin kuorman kantoon.

Tästä turvavyöstä johtuen kyseinen reppu ei välttämättä ole paras vaihtoehto, jos tiedossa on koko päivän kantourakka tai vaikkapa usean päivän patikka erämaahan reppu täyteen kuormattuna. Itselläni tämä oli selässä Saariston Rengastien lenkillä ja loppureissusta alkoi jo tuntemaan, että jotain on tullut olkapäillä kannettua. Lähtöpaino repulla oli kuitenkin 10kg luokkaa, eli ihan kohtuullisesti näinkin pienelle kantolaitteelle. Mutta vastavuoroisesti, itse pyöräilyä reppu ei haitannut mitenkään eikä ollut hankalan oloinen kantaa pyöräilyn aikana.

Ja uutena hankittuna repulla todellakin on reilusti hintaa, vielä en voi ottaa kantaa, onko tämä koko hintansa arvoinen, mutta ainakin hyvällä alulla ollaan. Huonot puolet eivät ole mahdottomia hallita, itse hankin repun kaveriksi irrallisen sadesuojan, joka toimii lisäsuojana niin sadetta kuin likaa taikka muuta mekaanista hankausta vastaan. Itse tällä, vaatimattomalla kolmen kuukauden käyttökokemuksella, voin avoimesti suositella hankkimaan kyseisen repun. Lisää käyttötunteja tulee koko ajan ja käyttö varmasti monipuolistuu lähiaikoina entisestään, joten mahdolliset muutokset tilanteeseen tulen kyllä raportoimaan teidän lukijoitteni tiedoksi.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä