Loading...

Joustavaa kamerakalustoa

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Heti alkuun korostan, että tämä ei ole maksettu mainos, juttuun liittyvien osapuolien välillä ei ole ennakkosopimuksia ja alla mainittavista palveluista on maksettu täysin normaaliin hinnoitteluun perustuva korvaus.

Vuonna 2014 olin pitkän viikonlopun reissuilla Pohjois-Italiassa, pääasiassa katsomassa Formuloita Monzassa mutta myös kiertelemässä Italian kauniita järvimaisemia. Tuolle matkalle päätin kokeeksi vuokrata käyttööni järeämmän teleobjektiivin Obiska.fi -palvelun kautta. Palvelun käyttö itsessään on varsin simppeliä. Nettisivulta löytyy hyvät kuvaukset, kuvat ja hinnastot vuokralaitteista sekä tietysti varauskalenteri. Homma toimi erittäin näppärästi, pari päivää varauksen jälkeen sähköpostiin kolahti varausvahvistus sekä lasku. Tällä kertaa sovimme, että tulisin hakemaan ja palauttamaan objektiivin paikan päältä, koska asuin aivan naapurikylässä. Pienen hakemisen jälkeen oikea osoite löytyi ja sain objektiivin haettua. Itse käytössä objektiivi toimi aivan loistavasti, ainoastaan zoomin lukitus oli sen verran kulunut, että se ei meinannut oikein pitää. Vuokrauksen jälkeen tästä mainitsin vuokraajalle ja hän olikin sitä mieltä, että tuon voisi huollattaa kuntoon. Kuvanlaadussa ja muissa ominaisuuksissa ei mitään valittamista.

Viime kesänä Yhdysvaltojen länsirannikon kierrokselle nappasin vastaavan laitteen mukaan uudelleen. Koska minulla ei ollut kuin positiivisia kokemuksia vuokraamisesta Obiskasta, ei tarvinnut kauaa miettiä mistä lähtisi tälle reissulle objektiivia katsomaan. Jälleen kerran homma toimi erittäin sujuvasti, objektiivi kulki Postin välityksellä erittäin hyvin ajallaan ja reissun päällä kalusto toimi vailla mitään moitittavaa. Myös palautus Postin kautta sujui vaivattomasti, mukana tullut palautuslomake liimattiin paketin päälle ja Postin kautta matkaan. Huomautuksena myös, että pienoinen sähläys varauskalenterin kanssa saatiin korjattua varsin helposti sähköpostin välityksellä, joten asiakaspalvelupisteet ehdottomasti 10/10.

Nyt minulla on taas tarkoituksena vuokrata kolmatta kertaa sama objektiivi mukaan tulevan kesän rientoihin, mahdollisesti myös muitakin objektiiveja. Ja tälläkin kerralla varauksen jälkeinen palvelu sähköpostin välityksellä oli ensiluokkaista ja joustavaa. Olin liikenteessä jo hyvissä ajoin, joten sovimme, että lisätietoja objektiivin postituksesta tulee sen lähtiessä matkaan.

Kuten jo USA’n kalustoviestissäni viime vuonna mainostin, minunlaiseni harrastekuvaajan kannalta on erittäin loistava asia, että tämänlaista vuokrauspalvelua on tarjolla. Koska valokuvaamiseni ei ole tällä hetkellä kovinkaan aktiivista, ei useamman tuhannen euron objektiivien ostaminen pölyä keräämään ole mahdollista eikä kannattavaa.

Lisätietoa aiheesta

Obiska.fi

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä