Loading...

Amerikan Vehkeet

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Joitakin aloittelevia tai ensi kertaa matkustavia saattaa kiinnostaa millaista varustetta sitä kannattaa ottaa mukaan ja miten esimerkiksi juuri minä olen varautunut ensi viikolla alkavalle Yhdysvaltojen matkallani. Aikaisemmassa ennakkopaketissani puhuinkin jo alustavista varustesuunnitelmista mutta siitä pakettia on hieman kehitetty. Alla oleva on nyt se jolla lähdetään liikenteeseen.

IMG_2645
Matkaeditori

Koska olen intohimoinen valokuvauksen harrastaja, kamerakalusta esittää isoa roolia omissa matkustamiseen liittyvissä valinnoissa. Tulevalle matkalle lähtiessäni huomasin kuitenkin että varustus kaipaa päivittämistä, varsinkin yhteydenpito ja bloggaaminen olivat erittäin hankalaa pelkästään iPhonen kanssa toimittaessa. Tästä syystä päätin hankkia Asus Transformer Book T100HA -hybridikannettavan, joka tarjoaa

  • Kevyen, 1kg painisen, kokonaisuuden josta voi tarvittaessa tehdä kätevän tabletin
  • Kunnon näppäimistön dokumenttien kirjotteluun, bloggaamiseen ja valokuen hallintaan
  • Oikean Windows 10 -käyttöjärjestelmän ja sitä myöten tuen oikeille Windows-ohjelmille

Mikään tehomyllyhän tämä ei ole, mutta eipä hintakaan ollut paha. Sen verran olen kerennyt kokeilemaan että käytettävyys nettiä selaillessa on ollut hyvä sekä sujuvaa, Yle Areenasta on voinut katsoa HD-lähetystä ja Adobe Lightroom asentui moitteettomasti. Todellinen testihän tulee olemaan vasta ensi viikolla kun pääsen tätä toden teolla käyttämään päivittäin.

Valokuvausta

Itse kamerana minulla on jo muutaman vuoden ajan palvellut Canon EOS 7D -digijärkkäri, tätä ennen omistin useita vuosia EOS 350D -digijärkkärin jota sitten päätin lähteä päivittämään ja tutussa merkissä pysymisen rajaamana päädyin 7D’hen. Kameran ominaisuudet riittävät tällä hetkellä vallan mainiosti omaan tarpeeseeni, joten täyden kennokoon kameraan en vielä ole suunnitellut päivittäväni vaikkakin se olisi seuraava luonnollinen jatkumo. Ehkäpä tulevaisuudessa.

Ainoana omana linssinä tällä hetkellä toimii Sigman 10-20mm laajakuvaobjektiivi, joka kattaa pääasiassa koko tarvealueen mitä itse kuvailen matkojen ulkopuolella. Tällä kertaa reissuun lähtee mukaan Obiska.fi -palvelun kautta vuokrattu Canonin 100-400mm telezoom objektiivi, jolla saa otettua kuvia muutaman kymmenen metrin päässä olevista kohteista. Olen aikaisemminkin vuokrannut Obiskasta objektiiveja ja aina palvelu on ollut ensiluokkaista sekä joustavaa joten voin vilpittömästi suositella palvelua kaikille. Edellä mainitun linssin hankintahinta käytettynäkin on toista tonnia joka ei millään ole tällaiselle harrastelijalle kannattavaa, siksipä onkin hienoa että tällainen vuokraamisen mahdollisuus on olemassa ja vieläpä erittäin reiluun hintaan.

Liikkuvaa kuvaa
IMG_2646

Uutena hankintana reissun päällä videokuvaamiseen on taloon tullut myös Sonyn FDR-X1000V -actioncamera. Kameralle löytyi myös pieni kotelo johon mahtuvat kaikki välttämättömimmät lisätarvikkeet, lisäakut ja muistikortit. Sonyssä itsessään on kierrekiinnitys, joten ostamalla siihen GoPro-adapteri on käytössä lähes rajaton määrä erilaisia lisälaitteita ja liitännäisiä. Sen verran nuuka olin jo tässä vaiheessa etten halunnut alkuperäistä GoPro-brändiä tukea heidän hirveän hintaisia tuotteita ostamalla vaan tilasin nettikauppojen kautta vähemmän nimekkäitä vastaavia. Nyt minulla onkin hyvin kattava tarjonta erilaisia lisäosia hankittuna kohtuulliseen hintaan.

Kaluston kuljetus

Alkuperäinen ajatus oli käydä ostamassa Manfrotton Off Road Stunt -kamerareppu mutta liikkeessä sitä hypistellessäni tulin tulokseen että se ei ole riittävän tilava ja muunneltava omaan tarpeeseeni. Ja aina pitäisi miettiä vähän tulevaisuuteen, joten mahdollisuus toisen kamerarungon säilyttämiseen ja vielä ainakin yhden lyhyen objektiivin kuljettamiseen täytyisi olla olemassa. Samaan aikaan myyjä saapuikin paikalle ja suositteli käyttööni Lowepro ProTactical 450 AW -reppua. Hänellä itsellään oli vastaavanlainen käytössä kahden rungon ja muutaman objektiivin kanssa, ja kehui kyllä vuolaasti repun ominaisuuksia sekä helppoa käytettävyyttä erilaisissa tilanteissa. Niinpä päätin luottaa ammattilaisen puheisiin ja otin kyseisen repun mukaani. Kiitokset hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta Top shot Malmin henkilökunnalle.

Repun myyjä korosti myös matkailun aikaista turvallisuuspuolta, koska tässä Lowepron reppumallissa pääsisäänkäynti on kantajan selkää vasten joka hankaloittaa luvatonta tunkeutumista. Repussa on aukeavat aukot myös kummassakin kyljessä sekä yläosassa, mutta näiden huomaamaton avaaminen on aina hankalampaa.

On hyvä myös muistaa että Lowepro myöntää ensiomistajalle ikuisen materiaali- ja työtakuun. Kuitenkaan normaali kuluminen ei kuulu tähän, eli jos vuoden päästä vetoketju lopettaa toimimisen niin itse se pitää korjata.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä