Loading...

Jekaterinburg, toinen päivä

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Toisen päivä alkoi tukevalla hotelliaamiaisella, johon myös saman paikkaan majoittunut nuorten tyttöjen rytmisen voimistelun joukkue oli löytänyt juuri ennen meitä. Onneksi urheilijanuoret eivät olleet kahvin ystäviä, niin ainakin sitä pääsi nauttimaan omaa vuoroaan pannukakkujonossa odotellessa.

Romanovien viimeisellä matkalla

Aamiaisen jälkeen siirsimme rinkat hotellin tavaransäilytykseen ja lähdimme vastaanotosta kyselemään eri mahdollisuuksia mantereiden rajapisteelle sekä mahdollisena bonuksena Romanovien ensimmäisellä hautapaikalla sijaitsevalle Ganina Yama -luostarille. Virkailija, joka hänkin puhui loistavaa englantia, kertoi meille, että voisimme olla yhteydessä paikalliseen matkanjärjestäjään, joka järjestää opastettuja kiertoajeluita kumpaankin kohteeseen. Toinen vaihtoehto olisi ollut soittaa taksi ja neuvotella kiinteä hinta odotusaikoineen. Päätimme kuitenkin, että opastetulla kierroksella saamme varmasti enemmän irti kummastakin kohteesta, joten soitimme saamaamme numeroon. Täältä vastasikin Ekaterinburg Guide Center:iä edustava henkilö joka kertoi että homma kyllä onnistuu ja että hän palaa parin minuutin kuluttua Whatsappin kautta tarkempien tietojen kanssa. Pari minuuttia menikin ja näin samainen henkilö esittäytyi kertoen, että kummatkin kohteet kattava kierros olisi noin neljän tunnin ajelu maksaisi 8000 ruplaa kolmelta hengeltä sisältäen auton ja oppaan. 38 euroa per henkilö koko iltapäivän opastetusta kierroksesta ei ollut ollenkaan pahan kuuloinen tarjous, joten suostuimme tähän ja jäimme odottelemaan sovittua lähtöajankohtaa.

Lähtö oli hotellin etupihan parkkipaikalta, jonne oppaamme saapui pienellä henkilöautolla meitä kuljettamaan. Opas selvästikin oli jo kokenut tehtävässään puhuen todella hyvää englantia kertoen kaikenlaisia juttuja niin kaupungista kuin Romanoveista.

Ensimmäiseksi suuntasimme moottoritien varressa olevalle, Stalinin vainojen aikana surmansa saaneiden muistoksi rakennetulle, muistomerkille. Alueelta on joitakin vuosia sitten löydetty iso joukkohauta, jonka uhreja tällä muistomerkillä muistetaan.

Seuraavaksi ajoimme toiselle aivan moottoritien varressa olevalle nähtävyydelle, Euroopan ja Aasian mantereiden rajamerkille, missä on pieni rajaa kuvastava muistomerkki sekä eräänlainen hyvän onnen puisto, johon kuulemma vastanaineen jättävät toivomuksensa tai lukkonsa ikuisen rakkauden toivossa.

Tästä suuntasimme Ganina Yamalle, joka siis on useammasta rakennuksesta koostuva Nikolai II perheen muistolle omistettu luostarialue kaupungin itäpuolella. Tältä paikalta tsaarin perheen jäänteitä aikanaan löydettiin ensimmäisen kerran ja on todettu, että heidät yritettiin haudata alueella olleeseen kaivoskuoppaan. He eivät täällä kuitenkaan kovin pitkään kerenne