Loading...

Jekaterinburg, ensimmäinen päivä

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

32 tuntia junassa yhteen putkeen voi kuulostaa paljolta, mutta yllättävän kivuttomasti ja nopeasti aika loppujen lopuksi kului. Omalla kohdallani tähän vaikutti varmasti se, että suurimman osan ajasta käytin valokuvien läpikäymiseen sekä editointiin ja blogitarinoiden kirjoittamiseen. Näin varmasti myös jatkossa aion toimia, koska päivät kaupungeilla ovat niin täynnä toimintaa, ettei niiden keskellä pääse käyttämään useampaa tuntia aikaa luovalle tuotannolle.

Kaupunkia ja joenvarsimaisemaa

Perillä Jekaterinburgissa olimme puolenpäivän aikoihin, joten marssimme rinkkojen kanssa suoraan asemaa vastapäätä olleeseen majapaikkaamme, Marins Park Hotelliin ja marssimme respan kautta huoneisiimme ottamaan kuumat suihkut parin hikoillun päivän päätteeksi. Kunhan suihkusta oli selvitty ja puhdasta vaatetta saatu päälle, oli aika lähteä etsimään ruokapaikkaa. Lounasravintolaksi löytyikin keskustaan johtavan tien varrelta pieni ja idyllinen ravintola Kuznya, joka tarjoilee edulliseen hintaan venäläistyyppistä ruokaa. Isona plussana ruokalistat löytyivät englanninkielisinä ja tarjoilijat puhuivat oikein hyvin englantia, tosin lounaan jälkeen toilet-sanan kanssa oli pieniä käännösvaikeuksia mutta kyllä se vessa lopulta löydettiin.

Lounaan jälkeen oli aika suunnata tutustumaan kaupungin nähtävyystarjontaan. Itse en tähän paikkaan ollut omia nähtävyystoiveitani esittänyt, joten päätin vain kiltisti kulkea muun seurueen perässä patsaalta toiselle ja kirkolta kolmannelle. Keskustan kierroksen aloitimme saapumalla Kirkko veren päälle. Tuolla paikalla sijaitsi aikoinaan rakennus, missä Venäjän viimeiselle tsaari Nikolai II perheineen murhattiin. Kirkko on avoin myös yleisölle, joten pyörähdimme myös sisällä tutustumassa kauniiseen rakennukseen.

Tästä matka jatkui kaupungin läpi kulkevan joen rantamaisemiin sekä aivan ydinkeskustassa olevaan kauppakatuun. Paluumatkalla keskustasta löysimme pienen puiston, johon oli tuotu esille vanhoja teollisuuden työstökoneita 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta.

Jossain vaiheessa päivää olimme pysähtyneet keskustassa päiväkahville Papa Carlo Coffee -nimiseen kahvilaan, joka vaikutti olevan pieni opiskelijakahvila hieman isosta katukuvasta syrjässä. Nuorekas henkilökunta kuitenkin oli todella ammattimaisen oloista sekä puhui hyvää englantia, joten kahvin tilaaminen ei tuottanut ongelmia. Täällä aloimme tosissamme suunnittelemaan vierailua Euroopan ja Aasian mantereiden kohtaamispisteeseen kaupungin länsipuolella, ja päätimme kysyä ravintolan työntekijöiltä neuvoja, miten paikalle kannattaisi kulkea. Eräs työntekijä ehdotti taksia, koska julkista liikennettä nähtävyydelle ei ole tarjolla. Tätä vaihtoehtoa hetken aikaa mietittyämme päätimme, että tämän päivän omistamme kävellen kiertelylle kaupungissa ja huomenna aamulla kysyisimme hotellimme aulapalvelusta joko taksin tai mahdollisesti muun kyydityksen tuonne nähtävyydelle. Yöjunamme Omskiin lähti vasta kuuden jälkeen illalla, joten toinen täysi päivä Jekaterinburkissa olisi täysin mahdollinen.

Koska päivä alkoi jo taittumaan alkuiltaan, oli vielä aika käydä syömässä tukeva illallinen ennen hotellille paluuta. Vielä yhden Marsalkka Zhukovin patsaan kuvaamisen jälkeen suuntasimme hyväksi ehdokkaaksi valikoituneeseen ravintola Belmesyyn. Tämäkin ravintola osoittautui venäläishenkistä ruokaa tarjoilevaksi, varsin pirteästi sisustetuksi laatupaikaksi, jossa ei kuitenkaan mikään kova kuhina näyttänyt olevan päällä. Ruoka ja viini olivat jälleen erinomaisen makuisia, ja kun kolmen ruokalajin illallinen 12cl viinilasillisen kanssa kustantaa alle 1000 ruplaa, ei ainakaan voida puhua liian kalliista ruokailusta. Vatsat täynnä päätimme vielä poiketa hotellin alabaarissa yksillä oluilla ennen nukkumaan menoa.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä