Loading...

Kokopäiväinen siirtymä

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Vaikka kesäloma alkoikin tänään, ei vielä pariin päivään ole mahdollista nukkua pitkään ja sikeästi. Tänään nimittäin olen koko päivän istunut autossa ja tehnyt matkaa kohti Pikku-Syötettä, jossa majapaikkani on minua odottanut aamupäivän tunneilta saakka. Tasan kello 7 pakkasin viimeiset varusteet mukaan autooni ja lähdin ajelemaan kohti Syötettä. Reittini kulki edellisiltä Lapin autoretkiltäni hyvin tuttua reittiä, Hyvinkää – Lahti – Jyväskylä – Oulu – Pudasjärvi – Syöte.

Kesälomamoodi auton ratissa

Ensimmäisen kahvitauon päätin pitää Viitasaarella ketjukahvilassa, mutta lounaspaikaksi valikoitui Vaskikello Pyhäsalmella. Paikkahan on hyvin näyttävästi esillä nelostien varrella, piha on täynnä erilaista ja erikokoista kelloa sekä niiden takana itse ravintolarakennus. Sisältä itse paikka on kyllä vierailemisen arvoinen, ravintolamiljöö on vahvasti kellopainotteinen ja museomainen mikä on hyvällä tavalla erikoinen.Pudasjärven kylällä pysähdyin vielä viimeisen kerran kaupassa ja sen jälkeen suuntasinkin kohti mökkiä.

Majoituksena toimii Huipunpuisto, paritalon puolikas, aivan Hotelli Pikku-Syötteen kyljessä upeissa tunturimaisemissa. Mökissä olisi käytettävissä yhteensä 100m² lattiapinta-alaa sekä kuusi makuupaikkaa, joten enköhän minä yksin tuolla mahdu viikon verran viettämään. Saavuttaessa mökille oli paikalla hotellin pihassa muitakin pyöräilijöitä nähtävissä. Itse mökki oli ensisilmäyksellä hyvin perustasoinen laskettelukeskusmökki, jota ei pariin vuoteen ole päivitetty mutta sisältää kaikki mitä majoittuja vaatii. Kamat sisään ja jollain tavalla paikoilleen.

 

Kun auto oli tyhjennetty mökkiin, piti vielä lähteä käymään naapuritunturin huipulla Hotelli Iso-Syötteellä lunastamassa SyöteMTB’n kilpailumateriaalit. Huipulla oli havaittavissa suuren urheilujuhlan tuntua, väkeä oli paikalla ja demo-pyöriä näkyi siellä täällä. Numero matkaan, maisemien hetkellinen ihailu ja kaupan kautta mökille.

Takaisin mökille päästyäni aloinkin laittamaan ruokaa. Hyvä hiilaripainotteinen tankkaus vielä viimeiselle illalle ja tv’n äärellä rentoutuminen ennen huomista koitosta. Toivotaan että tekniikka kestää ja miehessä riittää paukkuja maaliin asti. Intoa ainakin on, sen lupaan!

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä