Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.
Pyöräilyteemalla jatketaan tälläkin kertaa, tosin nyt enemmän kaupunkiympäristössä ja alla omassa käytössä osittain vieras kulkine eli sähkö-fatbike. Läskipyörällä olen kyllä aikaisemminkin ajanut, jopa sellaisen hetken omistanut, mutta sähköpyöristä ei kokemusta vielä ole. Loistava tilaisuus moiseen, leppoisaan ”pelkkien hyvien polkujen” möyrimiseen tarjoutui, kun törmäsin tietoon, että Kauppi Sport Center Tampereella vuokraa Tunturi EMAX fatbikeja neljäksi tunniksi, päiväksi tai vaikka koko viikoksi käyttöösi erittäin kustannustehokkaaseen hintaan. Kyseisten pyörien hankintahinta kun on useamman tuhannen euron luokkaa, ei välttämättä aivan ensimmäisenä tule halua ostaa moista, vain lopulta ihaillakseen sitä parvekkeellaan.
Pyörän nouto saatiin sovittua joustavasti aamuksi, ja parin edeltävän päivän 20-asteen pakkaslukematkin olivat jo vaihtuneet huomattavasti inhimillisimpiin 11-asteen lukemiin. Valitettavasti edellisten päivien reilut lumisateet olivat tännekin päin tuoneet muutaman sentin lunta ja kaikkein pienimmät polut olisi parempi jättää kokeilematta. Tämä siitäkin syystä, että ajoseuranani ollut kaverini ei koskaan aikaisemmin ollut metsäpolkuja kiertänyt.
Pyörän nouto aamulla auringonnousun jälkeen Kaupista, noutoon sisältyi kevyt käyttökoulutus ja mahdollisuus ottaa sekä kypärä että lukko mukaan. Kunhan kaikki oli tarkistettu, niin loput ajovarusteet päälle ja matkaan. Alkuun edessä oli nopeahko siirtyminen Näsijärven rantaa mukaillen kohti Pyynikin ja Epilän välistä risteystä, uittotunnelin suuaukkoa ja tästä Pyhän pyöräilyreittiä seuraten Vaakkolammin ohi Pyhäjärven rantamaisemiin kohti Mustavuoren länsipuolta. Alkuun pyörään otettiin tuntumaa ilman avustusta polkien, mutta matkalla mukaan otettu kevyin ECO-avustus tuntui jo selvästi keventävän menoa tasamaalla. Tämä kuulemma auttaa noin 25 % poljettavasta voiman tarpeesta. Tällä avustuksella mentiin aina Mustavuorelle asti, missä päätimme kokeilla nousun aikana seuraavaa eli TRIAL-avustustasoa, jonka pitäisi avustaa jopa 50 % tarpeesta. Ja näin se kyllä varmasti tekikin, nousu aina huipulle asti ei tuntunut juuri missään vaan tunne vastasi tasaisella ajamista ilman avustusta.
Mustavuoren huiputuksen jälkeen matka jatkui Tesomajärven kierroksen kautta Tesoman vesitornin itäpuolelle, jossa päästiin uudelleen kokeilemaan reilumman avustuksen tarjoamia ominaisuuksia pitkässä, tasaisessa nousussa vesitornin mäelle. Tunne on kyllä absurdi, koska mitään hyytymisen merkkejä ei ole havaittavissa vaan vauhti ja pyöritysnopeus pysyy käytännössä samana läpi mäen, polkijan tunteiden vastatessa tasamaaolosuhteita.
Päivän toisesta huiputuksesta ja siitä seuranneesta kahvitauosta selvittyämme oli suuntana Tohlopin kierto ja Epilän harjulle nousu. Varsinkin kesäaikaan harjun itäpäädystä laskeuduttaessa on edessä rankkamukulakivimäinen osuus mutta näin talviaikaan tämä oli lumen avulla tasoittunut todella hyvin ajettavaan kuntoon. Ja loppuun vielä Rahtimiehenkadun ja Porintien välinen polkuosuus, joka tosin oli sen verran kapea, ettei tiukempien nousujen ajaminen näissä olosuhteissa onnistunut.
Loppuun vielä kevyt maisemasiirtymä Pispalan valtatietä pitkin Keskustaan ja siitä reipasta matkavauhtia takaisin Kauppiin. Sellainen huomio tuli tasaisilla siirtymillä tehtyä, että rennolla ajamisella kykeni ilman avustusta ylläpitämään noin 17 km/h vauhtia mutta ECO-avustuksen kanssa samalla rentoudella oli mahdollisuus jo noin 22 km/h nopeuteen. Kyllä tämän lyhyen testijakson perusteella voin uudestaankin vuokrata sähköpyörän käyttööni, mutta koska edelleen olen lähtökohtaisesti pyörän päällä kuntoilemassa, en sellaista omakseni ostaisi.
Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.
1 tykkäys