Loading...

Neljä viikkoa Sri Lankassa | Majoitukset

Artikkelin lukuaika: 6 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Erillisessä ”Neljä viikkoa Sri Lankassa” -sarjassa kertaan erikseen kokemuksiani tästä maasta liittyen yhteen tiettyyn aiheeseen. Tässä toisessa osassa otetaan tarkasteluun käyttämäni majoituksen.

C1 Colombo Fort

C1 Colombo Fort on hostelli keskellä Colombon bisneskeskusta, ja täällä näyttikin vierailuni aikana olevan todella kova hälinä päällä. Kuulemma ovat olleen viime aikoina ja lähitulevaisuudessa täyteen varattuna. Sijainnin puolesta paikka on mitä parhain, koska tästä on helppo kävellä päiväretkelle esimerkiksi Pettahin kauppakatualueelle tai vaikka rautatieasemalle lippuja ostamaan. Kyytejä on tuktukkien muodossa koko ajan jonoksi, joten aina pääsee minne haluaa.

Itse vietin yöni 6 hengen makuusalissa, jossa oli ilmastointi pitämässä lämpötilaa kurissa. Heille on mielestäni ainakin pari muuta yhteismajoitusta tarjolla sekä pari kappaletta ihan omia huoneitakin, jos kimppamajoitus ei ole oma juttu. Omasta punkastani maksoin 9,70€/yö, punkan alapuolella oli isokokoinen ja lukollinen vetolaatikko jonne sain matkalaukkuni sekä reppuni mahtumaan helposti. Lisäksi ala-aulassa oli isohko yhteistila, jossa sai myös juoda kahvia tai teetä oman mielen mukaan. Suihkut ja vessat olivat erittäin siistissä kunnossa, henkilökunta oli (maan tavan mukaisesti) erittäin ystävällistä ja olipa rakennuksessa jopa hissi, jos laukkujen kantaminen yhden kerroksen matkalta ei sillä hetkellä huvittanut. Lisäksi ylimmästä kerroksesta löytyy vielä terassi, josta aukeaa hyvät näkymät kaupungin ylle.

C1 Colombo Fort hostellia voin erittäin suurella lämmöllä suositella. Hyvä ensimmäisen yön tukikohta, vaikka lähtisi jo seuraavana aamuna eteenpäin niin tästä on helppo ottaa aamukyyti asemalle.

Dreamscape home stay

Dreamscape on nimensä mukaisesti kotimajoitus, eri kolmihenkinen perhe on laittanut Kandyn kaupungin koillispuolella oman talonsa ylikerrassa kaksi huonetta vuokralle. Muuten huoneet ovat kumpikin samanoloiset ja hyvin perustasoiset, mutta toisessa huoneessa sänky on aavistuksen leveämpi ja tästä huoneesta on pääsy suoraan terassille. Itselläni oli pienemmän sängyn huone, joka oli erittäin riittävä omaan käyttööni. Lisäksi yläkerran eteistilat olivat vieraiden käytössä majoituksen ajan, joten eipä omaan huoneeseen sohva tai tuolia kaivannutkaan. Tämän huoneen hinta oli 13,50€/yö.

Itse isäntänä toimiva Mahesh puhuu sujuvaa englantia, joten asioiden järjestely hoituu erittäin sujuvasti. Aamiainen kuuluu hintaan, ja se tarjoiltiin runsaana Sri Lankalaisena aamiaisena riisin, curryn, hedelmien ja vaihtuvien leivosten sekä rotin muodossa. Lisäksi kahvia tai teetä sai aina kun vain pyysi. Mahesh myös järjesti käyttööni skootterin vuokralle, joten palvelu ja ystävällisyys olivat todella korkeatasoista.

Jos pieni ylimääräinen etäisyys Kandyn keskustaan ei ole suunnattoman suuri este, Dreamscape on mitä täydellisin paikka. Jos käveleminen ei ole ongelma, majapaikalta keskustaan askeltaa noin 30 minuutissa per suunta ja tarvittaessa PickMe-sovelluksen kautta tai ihan kadun varresta saa kyydin juuri sinne, minne haluaa. Tällöin matka-aika on kymmenisen minuuttia.

Royal Mount Hotel

Tämä kohde löytyi Airbnb:n kautta, ja vaikutti oikein lupaavalta pikkuhotellilta Nuwara Eliyan laitamilla, mutta valitettavasti ei aivan vastannut kaikkia ennakko-odotuksiani. Hotelli on aika sivussa kaupungin eteläpuolella, joten jos haluaa liikkua keskustaan, on kävelyä jälleen tiedossa lähemmäksi puolen tunnin verran. Lisäksi hotelli on kukkulan rinteessä, joten joka kerta hotellille mennessä joutuu sinne kiipeämään tuon muutama sata metriä.

Eteisaula on melko kolkko, muutama sohva sekä pari ruokailuryhmää omien eväiden syömiseen. Kunhan omaan huoneeseeni pääsin, niin välittömästi nenään osui todella voimakas hajuste wc:stä, jolla yritettiin varmasti peitellä jotain. Tästä kun selvisin, niin tarkemmin huonetta tutkiessani huomasin sen olevan aika rankasti kulunut ja kunnostamisen tarpeessa. Maali rapisi sieltä täältä, vessa/suihkutila oli yhden valon valaisema hämärä koppi ja vedenpaine ei hurraahuutoja aiheuttanut.

Illemmalla loputkin tästä ilosta tulivat selviksi, koska kaupungin toisella puolella pidettävien rantabileiden äänet kantautuivat todella selvästi hotellihuoneeseen. Tämän lisäksi kaikki äänet tai askeleet kuuluivat todella selvästi käytävästä, jota pitkin muiden yöpyjien lapset juoksentelivat pitkin iltaa. Samoin seuraavana aamuna kaikki muiden asukkaiden äänet kuuluivat niin selvästi, että siihen kyllä tuli herättyä.

Majapaikan isäntä Asaam oli kuitenkin odotetusti erittäin vieraanvarainen, vastasi kaikkiin kyselyihini ja auttoi jopa kyydityksen kanssa, kun tarvitsin pois lähtiessäni kuljetusta takaisin rautatieasemalle. Valitettavasti yleiskuvalta tätä paikkaa, ja jopa koko aluetta, kannattaa tarkastella varauksella. Itse maksoin tästä paikasta 21€/yö, joka oli kyllä selvästi ylihintainen saatuun tuotteeseen nähden.

Villa Eden Paradise

Aivan kivenheiton päässä Ellan rautatieaseman nurkasta, kuitenkin luonnon keskellä syrjässä pääkatujen hälinältä, sijaitsee tämä pieni ja lämminhenkinen majapaikka. Ei varsinaisesti hotelli, vaan lähempänä kotimajoitusta, mutta jokaisella asukkaalla on selvästi oma huoneensa ja ulko-ovensa. Iso yhteinen alue sekä alapiha, jossa saattoi vaikka seurata mehiläisten työskentelyä pesänsä ääressä.

Oma huoneeni oli parisängyllinen ja terassillinen huone, joka sijaitsee ns. yhteistilan alla rinteen suojassa. Vaikka huoneessa ei ilmastointia ollut, oli se silti läpi 30-asteisten päivien todella viileä sisältä, joten sinne oli oikein mukava vetäytyä pitkän vaelluspäivän päätteeksi vähän viilentymään. Vedenpaine suihkussa oli erittäin hyvä, lisäksi suihkutila oli reilun kokoinen ja melko modernin oloinen. Sängyn vieressä sijaitsevasta työpöydästä iso plussa, oli reilusti tilaa, johon kaikki varusteensa sai räjäytettyä levälleen.

Majapaikka olikin hintansa puolesta selvästi hintahaarukan yläpäässä, 25,70€/yö. Mutta tälle rahalle mielestäni oli tarjolla reilusti vastinetta. Ja vaikka aikaisemmin sanoin, että paikka sijaitsi luonnon keskellä, ei sieltä ollut kuin noin 5 minuutin kävelymatka alamäkeen ja olitkin Ellan kylän keskustassa kaikkien palveluiden äärellä.

Tätä paikkaan voin suositella estoitta. Sen verran varoitukseksi, että rautatieasemalta tullaan ensin mäki alas, sitten heikkokuntoisempi mäki ylös, ja lopuksi noin 40 askelmaiset portaat alas majapaikan ovelle, joten isomman ruumalaukun kanssa tänne voi olla vähän hankalampi rymistellä paikalle.

Green View Safari Resort

Ulawadawe on paikkakunta, jolla ei mielestäni varsinaisesti ole keskustaa tai mitään keskeistä paikkaa, vaan tämän tietyn alueen katujen varteen on muodostunut alueen turistikohteiden vierailijoita varten majoituspaikkansa ja safariyrittäjänsä. Green View Safari Resort on yhdellä näistä pikkusivuteistä sijaitseva pieni majoituspaikka, josta löytyy 3 pientä harjakattomökkiä sekä pieni savinen keskusrakennus ruokailuiden tarjoamiseen ja yhteiseen jutusteluun.

Majoituksen hintaan, joka minun osaltani oli ainoastaan 20€/yö, kuului erittäin runsas Sri Lankalainen aamiainen sekä mahdollisuus ostaa $6USD illallinen. Ensimmäisenä tähän illallistarjoukseen tartuin ja se kannatti, tämä tarjoiltiin buffet-tyyppisenä ja valittavana oli 3kpl eri lämmintä ateriaa, riisiä, perunoita sekä vihanneksia. Ja ruokapaikkojen vähyys majapaikan välittömässä läheisyydessä ajaa kyllä tähän vaihtoehtoon, ellei sinulla sitten ole omaa kulkuvälinettä käytössä niin kannattaa kyllä tähän tarttua.

Ja tuttuun tapaan, täälläkin isäntäpariskunta, jotka ilmeisesti asuvat viereisessä talossa, olivat äärimmäisen vieraanvaraisia sekä mukavia minua kohtaan koko ajan kysellen ja vastaillen jos jotain halusin kysyä. Ja sainpa heiltä vielä upean läksiäislahjan, pikkuisen elefanttiavaimenperän, muistoksi. Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata, jos näillä seuduilla aikoo matkata.

OYO 325 Grand Rockland Hotel

Grand Rockland Hotel Matarassa oli valitettavasti melkoinen huti. Paikka oli syrjässä, tosin lyhyen kävelymatkan päässä isommasta kaupasta, huone oli aikansa elänyt ja kulunut, ilmastointi ei toiminut ja langaton verkko toimi, jos toimi. Toisena päivänä tosin mainittuani langattomasta verkosta sai respan työntekijä yhdessä It-tuen kanssa hoidettua yhteyden ainakin jollekin tasolle kuntoon.

Elähtäneen huonen vastapainona kylppäri hohti uutuuttaan, samoin yleisiä tiloja entisöitiin parasta aikaa mikä viittaisi siihen, että tilojen kunto ainakin välillisesti kiinnostaisi omistajia.

Vaikka huoneen hinta oli reissun halvemmalla puolella, 14,50€/yö, tuntuu että aivan koko rahalle ei ollut tällä kertaa vastinetta tarjolla. Ensi kerralla melkeinpä jättäisin koko kylän väliin ja suuntaisin Mirissaan tai Weligamaan nauttimaan elämästäni.

Fort Sapphire

Saavuin tämän majapaikan ovelle mukavan hikisenä sekä kaksi tuntia ennen varsinaista sisäänkirjautumisaikaa. Tästä huolimatta sain lämpimän (ei ihme, jos pihalla 30 astetta varjossa!) vastaanoton ja tiedon että huoneeni on noin tunnin päästä valmis. Tämä sopi minulle vallan mainiosti, pudotin matkatavarani eteiseen odottamaan ja suuntasin viereiselle kadulle jääteelle. Palattuani huoneeni olikin jo valmis, ja matkalaukkuni jopa kannettu ylös odottamaan, joten iso plussa tästä.

Majoitustilat sijaitsevat yhden kerroksen ylempänä, itse asiassa kolme pientä vierekkäistä huonetta. Omassani oli parisänky sekä isohko wc/suihkutila, joka myöskin erittäin siistin oloinen. Huoneessa on myös parveke, mutta siihen mahtuu juuri seisomaan ja näkymä on viereisen kiinteistön ulkoseinään. Lisäksi huoneessa oli toimiva ilmastointi sekä kattotuuletin, joten täällä kykenee tekemään olonsa mukavaksi, vaikka ulkona yli 30-astetta olisikin.

Langattoman verkon syvimmästä olemuksesta en valitettavasti saanut täysin kiinni. Puhelimen nopeustesti näytti ihan hyviä ~30Mbps latausnopeuksia mutta lähetysnopeus oli rajoitettu luokkaa 0,3Mbps. Tästä seurasi todennäköisesti se, että jonkun muun käyttäessä nettiä vähänkin enemmän, hidastui se lähestulkoon käyttökelvottoman hitaaksi. Mutta kuitenkin suurimman osan ajasta netti toimi erittäin hyvällä vauhdilla ilman ongelmia.

Tähän huoneeseen ei sisältynyt aamiaista, tosin hintakin oli 21,20€/yö eli vähän siinä rajalla tällaisessa turistikeskittymässä että voisiko siihen aamiaista vaatiakaan. Sijainti ok, vähän sivukujan varrella, mutta jos kevyet kantamukset mukana niin hinta/laatusuhde loistava. Kyllä tänne itse ainakin voisin uudestaankin majoittua.

Hive 68 – Hotel and Resorts

Kuukauden Sri Lankan kierrokseni viimeisenä etappina oli laguunistaan tuttu Negombo, ja sen keskeisellä paikalla sijaitseva pieni hotelli Hive 68. Hotellin sijainti on hyvin lähellä kaupunkia, vaikka jälleen vähän sivussa pienemmän kadun varrella keskellä asuinaluetta. Mutta tämä tuntuu olevan maassa enemmän sääntö kuin poikkeus, joten ei anneta sen häiritä.

Tämä hotelli oli reissun selvästi kallein, 35€/yö, mutta tähän kuului aamiainen sekä erittäin loistava palvelu henkilökunnan puolelta. Paikalla ollut esimies jopa auttoi minua skootterin vuokraamisen kanssa, joten hänelle ehdottomasti täydet pisteet avuliaisuudesta. Itse huoneessa ei mitään vikaa ollut, ilmastointi toimi ja tilat olivat hyvässä kunnossa, huoneen yhteydessä oli jopa parveke, johon mahtui istumaan ja viettämään aikaa. Valitettavasti merimaisemia ei vielä näin kaukaa sisämaasta ollut tarjolla. Plussaa nopeahkosta nettiyhteydestä, ainakin YouTuben katsominen onnistui vaivattomasti.

Jos jälleen kerran kaukainen sijainti hiekkarannoista ei haittaa, niin tämä on loistava alku- tai loppumajapaikka Sri Lankassa. Tosin jos on valmis vielä tämän hinnan tuplaamaan, niin on mahdollista saada majapaikka Negombo Beatchin varrelta.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä