Loading...

Bay of Plenty, Uusi-Seelanti

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Sateisen yön, ja samanlaisena jatkuvan sateisen aamun takia lähtö seuraavaan paikkaan oli aavistuksen vaikea. Muuten kurja keli ei olisi haitannut menoa, mutta rankat sateet olivat saaneet tiet tulvimaan, ja tämä ei minun kannaltani ollut paras mahdollinen tilanne. Autossani kun ei ollut kovin montaa kymmentä senttiä ylityskykyä.

Onneksi majapaikan pitäjä oli mitä ihanin ihminen, ja osoitti todellista Uus-Seelantilaista vieraanvaraisuutta tarjoamalla tukevana lounaana erittäin ihanan munakkaan. Mahtava ateria upean yöpymisen päätteeksi. Lopulta noin 14:30 aikaan päätettiin, että pois lähdetään tavalla tai toisella. Talon emäntä lähti lava-autolla etuautoksi, ja isäntä hyppäsi kartturin paikalle oppaaksi. Kahdesta kohdasta tie tulvi, ja toinen näistä oli kiertotie, mutta lopulta helposti selvittiin kuiville. Varsinainen tie olisi ollut tekemätön paikka, siellä vettä oli tiellä melkein puoli metriä.

Tämän jälkeen pikainen pysähdys Whangamatan kaupungilla jokirantaa kuvatessa ennen ajoa kohti Taurangaa sekä majapaikkakaupunkia Kaweraua. Tällä välillä ei mitään ihmeellistä ollut tiedossa, Taurangassa vietetty aika kutistui ainoastaan kahvitaukoon koska päivästä oli suurin osa mennyt sateen loppumista odotellessa. Kolmisen tuntia sai ajella, mutta parin tauon jälkeen perillä oltiin vähän ennen kuutta. Kamat sisään omaan huoneeseen, joka oli oma eristetty päätyhuoneisto omakotitalon päässä. Ei hullumpi paikka tämäkään, ja ennen kaikkea hiljainen.

Seuraavana aamuna aikaisin auto alle ja suunta 40 minuutin päähän geotermisestä maisemastaan kuuluisaan Rotoruan kaupunkiin. Tavoitteena ainakin kierrellä kaupungin ulkoilumaastoissa kävellen sekä tutustua kaupungin ruokatarjontaan. Aamun aloitus ensimmäisenä Sequoia Eatery Rotorua -nimisessä aamiaispaikassa, todella maukas ja tuhti munakas kyllä jaksaa kantaa iltapäivän puolelle.

Valitettavasti sade onnistui löytämään minut jälleen, joten aamiaisen jälkeen auto Redwoods – Whakarewarewa Forestin parkkipaikalle parkkiin ja odottamaan sateen hellittämistä. Vartin odottelun jälkeen tilanne vähän helpotti, joten vaatetta päälle ja kävelemään metsään. Kaiken kaikkiaan 2h 15min sekä 9km tuli metsässä käveltyä, paikallista punapuumetsää ihaillen sekä upeita kaupunkimaisemia korkealta näköalapaikoilta tarkastaen. Takaisin autolle, ajovarusteet päälle ja kaupungille.

Nopea pyörähdys järven rannassa katsomassa maisemia sieltä käsin. Tässä vaiheessa alkoi jo kävelyn jälkeen nälkä painamaan, joten kaupungin keskustaan The Greenhouse Kitchen & Bar – nimiseen ravintolaan päivälliselle. Oikein maukas kanahampurilainen, iso plussa chilikastikkeelle, jossa oli mukavasti potkua.

Paluumatkalla pikainen kauppareissu, tankkaus sekä matkakahvi mäkkäristä ennen aamulta tuttua ajomatkaa takaisin majapaikalle rauhallisen loppuiltapäivän sekä illan viettoon.

Tälle päivälle olisi tiedossa melko lyhyt siirtymä kohti Gisbonen pikkukaupunkia pohjoissaaren itärannikolle. Aikainen lähtö jälleen aamulla. Tarkoitus oli matkalla tehdä pikainen pyörähdys Whakatanen kaupungissa ihailemassa yhden kukkulan huipulta maisemia, mutta tie sinne oli kokonaan suljettu parannustöiden takia. Jouduin siis tällä kertaa tyytymään alemman tasanteen maisemiin.

Täältä rannikkoa mukaillen aina Opotikin kaupunkiin, matkalla muutamia merenrantapysähdyksiä tehden. Opotikista valtatie 2 kääntyi kulkemaan kaakkoon kohti Gisbonea mutkittelevan ja erittäin upean metsäalueen läpi, jonka varrella ei reiluun 100km ollut mitään palveluita tarjolla. Eli täällä on hyvä olla omat eväät sekä bensatankki kunnossa.

Matkalla tuli pysähdyttyä historiallisella Taurangan sillalla, joka on vanha puurakenteinen riippusilta ajoneuvokäyttöön. Erittäin vakuuttavan oloinen rakennelma, helposti saavutettavissa reilun kokoisen parkkipaikan nurkalta noin viiden minuutin kävelymatkan päässä. Sillan toiselta puolelta lähtee myös polkuja metsään, jos täällä haluaa enemmänkin aikaa viettää.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä