Loading...

Wellington, Uusi-Seelanti

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Tiukan aikataulun takia vierailu Pohjoissaaren eteläisessä kärjessä pääkaupungissa Wellingtonissa tulisi olemaan ainoastaan yhden lyhyen päivän mittainen. Tästä täytyisi siis yrittää ottaa kaikki irti mitä saa, ja tehdä mahdollisimman tehokkaasti pari nähtävyystarkastelua ennen matkan jatkumista.

Ennen pääkaupunkia oli kuitenkin pitkä siirtymä alueelle, joka kulki SHW2-tietä pitkin läpi upeiden nummien sekä kauniiden vuoristojen. Ja osuipa matkalle myös Kaitoke Regional park, joka kätkee sisäänsä Lord of the Rings -elokuvien Rivendellin kuvauspaikan. Mikään suunnaton LOTR-fani en ole, mutta mukava pysähtymispaikka matkalla niin mikäpäs siinä pysähtyessä. Ja lisäksi vielä erittäin kaunis luontokohde.

Itse pääkaupungissa päätin suunnata ensimmäisenä vierailuna ydinkeskustan itäpuolella sijaitsevalle Mount Victoria Lookout – näköalapaikalla. Tie tänne oli rinnettä mutkitteleva ja ajoittain melko kapea, mutta lopulta ylhäältä löytyi iso parkkipaikka sekä upeat 360-asteen näkymät ympäri kukkulan huippua. Komea pikainen kokonaiskuva kaupungista.

Seuraavana olikin aika etsiä aamiaispaikka, pienemmän lähiökeskustan pääkadulta löytyi Skipping Stone Cafe & Eatery – niminen pikkukahvila, jonka oikein maukas kananmunaleipä kera pekonin ja kahvin tekivät tehtävänsä ja täyttivät mahan tuleviksi tunneiksi.

Seuraavana suunta keskustan länsipuolelle maisemia ihailemaan toisesta suunnasta. Wellington Cable Carin kyydillä pienen kukkulan huipulle, josta jälleen aukesi upea näkymä keskustaan. Ylhäällä muutaman kymmenen minuutin kierros kävellen alueen Wellington Botanic Gardenissa, kunnes suunta takaisin funikulaarille ja alas autolle.

Valitettavasti tämän enempää ei tällä kertaa ollut aikaa käytettävänä kaupungin tutkimiseen, mutta nopealla tarkastuksella täällä olisi ehdottomasti tekemistä pariksikin kokonaiseksi päiväksi.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä