Loading...

Kaksi viikkoa Syötteelle

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Aika tarkalleen kahden viikon päästä, lauantaina 6.8. kello 9.00, olen ensimmäistä kertaa eläessäni mukana maastopyörätapahtumassa. Tämä tulee tapahtumaan Iso-Syötteen kupeessa lähtöään pitävässä Syöte MTB 2016 -tapahtumassa, jossa tarkoituksen on ajaa läpi 60km kilpamatka.

Jännitystä ja suuren urheilujuhlan tuntua alkaa jo olemaan ilmassa, varsinkin kun viime viikkoina valmistavat harjoitteluajot ovatkin jääneet vähemmälle. Onneksi yleinen kuntopohja on hyvälle pohjalle rakennettu niin mitään ihmeitä ei perussuoritusta varten tarvitse lähteä tekemään. Ja onpa pitkien matkojen ajaminen jo kuitenkin sen verran tuttua hommaa että lähden rohkeasti yrittämään viiden tunnin suoritusajan alitusta. Tämän ei mikään mahdoton temppu pitäisi olla, ymmärtääkseni tuolla polut ovat melko nopeassa kunnossa vaikka huhupuheet kertovat että kapeata singletrackiä on pääosin tiedossa.

Viimeisten kahden viikon harjoituksina tulee olemaan tämän viikonlopun pitkä lenkki sekä kaksi arkiviikoilla suoritettavaa lyhyempää tekniikkapätkää. Muilta osin valmistautuminen on jo hyvällä pohjalla ja mitään suurempia ihmeitä ei kannata lähteä hakemaan. Itse kisapaikalle matkaan jo perjantaina, joten hyvät yöunet ja tukeva tankkaus ennen starttia ovat mahdolliset ellei kisajännitys aiheuta mitään ihmeellistä. Hyvä magnesium- ja suolatankkaus täytyy kyllä pitää mielessä, edellisillä pitkillä juoksumatkoilla jalkojen kramppaus on ollut ongelmana. Varsinkin suolatabletteja täytyy ottaa mukaan siltä varalta että loppupäässä alkaisi jaloista paukut loppumaan, mikäänhän ei ole niin ärsyttävää kuin kramppaavat lihakset. Siitä kun on todella vaikea palautua kesken suorituksen.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä