Loading...

Kankaanpää Puolimaraton 2017

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Viime lauantaina olin juoksemassa kisakauden 2017 päätöstapahtuman Niinisalon kylässä Kankaanpään puolimaratonilla. Aamupäivä valkeni Pirkanmaalla hyvinkin loppusyksyisen koleana, lämpömittarin hetkellisesti näyttäen pariakin astetta pakkasta. Auto läheisen museon parkkipaikalle talteen, pieni reippailu kisamateriaalin jakoon ja siitä varusteita vaihtamaan. Kisakeskuksena toimi kylän ala-aste, jonka liikuntasalissa sai hoitaa varusteiden vaihdon.

Koska ulkona ei enää varsinaisesti shortsikelejä ollut tarjolla, päätin ensimmäistä kertaa juosta trikoot jalassa ja pitkähihainen kompressiopaita päällä. Ennen starttia vielä parikymmentä minuuttia alkulämpöjä lenkkien sekä hyvän venyttelyn avulla ennen maaliviivalle siirtymistä.

Lähtöpaukusta suuntasin kärkiporukan perään ottaen oman vauhtini alustavan suunnitelman mukaan, tavoitteena oli yrittää 1:25 -luokkaa olevaa loppuaikaa joten sen mukaan tasaista vauhtia lähdin puskemaan. Reitti alkoi pienellä kevyen liikenteen väylän pätkällä, josta käännyttiin ajoradan varteen juosten loppulenkki 10km kierroksesta ajoradan reunassa. Onneksi autoliikennettä ei ollut juuri ollenkaan, joten juokseminen ei häiriintynyt siitä. Lenkin loppupuolella oli parin kilometrin mittainen lenkki Niinisalon varuskunnan puolellakin, joten ainakin rauhassa sai juoksennella.

Ensimmäinen kierros vielä tuntui menevän vauhdikkaasti ja suunnitelmien mukaan, mutta loppua kohden kesän heikko harjoittelutahti alkoi näkymään ja väsy alkoi painamaan. Varsinkin viimeisillä kilometreillä tankki alkoi olemaan todella tyhjä ja meno hyytyi hyytymistään. Maaliin kuitenkin jaksoin ja loppuaika painui vielä juuri ja juuri alle 1:30 ollen tarkalleen 1:29.33. Ei mikään oma ennätystulos, mutta tässä todellakin nähtiin että treenaamisesta luistaminen ja hyvien elintapojen lipsuminen kostautuvat.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, loppuvuosi on aikaa palauttaa peruskuntoa takaisin omalle tasolle ja ensi vuonna aletaan taas treenaamaan tiukasti sekä järjestelmällisesti tavoitteena tulosten parantaminen kisakaudella 2018.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä