Loading...

Rokotukset kuntoon

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Vaikka viime vuosina on satunnaisesti tullut matkustettua työn ja vapaa-ajan merkeissä vähän joka puolella, olen pitänyt oman rokotustilanteeni todella huonosti hanskassa. Muutama viikko sitten kuitenkin kaverini muistuttamana päätin ottaa asioista selvää ja alkaa korjata asioita. Nyt asiat on taas laitettu takaisin raiteilleen ja käyty hakemassa kaikki tarvittavat perusrokotteet kuntoon.

Alkuviikosta kävin hakemassa kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotuksen, edellisestä rokotuksesta oli tänä keväänä kulunut 10 vuotta, joten ajankohta oli juuri sopiva. Ja tämän lisäksi eilen hoidin toisen yleisen rokotteen, Hepatiitti A+B -rokotteen ensimmäisen piikin kuntoon. HAV / HBV -yhdistelmärokote Twinrix otetaan kolmena rokotteena joista viimeinen noin puoli vuotta ensimmäisen ottamisesta. Tämän jälkeen rokotetulla tulisi olla suoja loppuelämäkseen.

Lisäksi hyvänä bonuksena päätin ottaa itselleni Kansainvälisen Rokotuskortin, jossa on ainakin yksi suora hyöty: korttiin on helppo pyytää merkinnät kaikista rokotuksista ja siitä on samalla helppo seurata, milloin mikäkin rokote on vanhenemassa. Ja kyseinen korttihan on pakollinen tiettyihin maihin matkustaessa, jos matkaajalta vaaditaan todistus keltakuumerokotuksesta, joka merkitään kortilla omalle aukeamalleen. Mutta se ei minulla ole tarpeellinen, joten ei siitä sen enempää.

Vielä ennen juhannusta käväisen hakemassa ensimmäisen kahdesta täydennyspiikistä Hepatiittia vastaan, juuri sopivasti ennen kesän rientoja, joten tänä kesänä pitäisi olla turvallisin olo vähään aikaan. Kunhan vaan muistaa pestä kädet…

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä