Loading...

Queens

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Viimeinen päivä New Yorkissa aluillaan, tänään tarkoitus oli aamupäivä käyttää läntisen Queensin puistojen kiertämiseen ja loppuiltapäivästä suunnata Manhattanille Madison Square Gardeniin katsomaan Knicksin ja Bullsin koripallomatsia. Eli hyvin väljä kisaohjelma tähän viikon loppuun, huomenna kuitenkin olisi aikainen herätys ja pitkä siirtymä seuraavaan kaupunkiin.

Aamupäivän kohteena oli Flushing Meadows Corona Park, iso puistoalue useine harrastusmahdollisuuksineen sekä nurmikenttineen. Kyseisellä puistoalueellahan on järjestetty vuosien 1939 sekä 1964 New Yorkin maailmannäyttelyt, ja alueella onkin vielä rakennelmia muistuttamassa näyttelyistä, muun muassa Unisphere sekä New York State Pavilion. Lisäksi puiston pohjaisosasta löytyy erillinen USTA Billie Jean King National Tennis Center, jossa myös tenniksen US Open pelataan. Muuten puisto jatkuu vihreänä pitkälle etelään, missä se ympäröi Meadow sekä Willow järviä. Järvien ympärillä kulkee kohtuuhyvät ulkoilureitit, tänä keväisenä päivänä ne tuntuivat olevan osittain veden vallassa ja pientä seikkailuhenkeä vaadittiin eteenpäin pääsemiseen.

Paluumatkalla visiitti tutussa Jax Inn -lähiravintolassa, joka näin lauantaina olikin yllättäen aivan täynnä. Onneksi odotusaika ei ollut kuin minuutin luokkaa, eikä lopulta ruokaakaan joutunut odottamaan kovin kauaa, ehkä arviolta 15 minuuttia. Ihmismäärään nähden varsin hyvä suoritus. Tällä kertaa ruokavalinta ei osunut aivan nappiin, Skirt Steak Panini, eli ilmeisesti fileepihvi oli kyllä omaan mieleen turhan sitkeä pala purtavaksi. Kokiksen kanssa tämä oli yhteen $25USD.

Koska oli viikonloppu, peli alkoi jo viideltä ja hallille pääsi kiertelemän neljän aikoihin. Ja paikalle piti tietysti suunnata hyvissä ajoin, olihan kyse ehkä suurimmasta urheilupyhätöstä mitä maan päältä löytyy. Kunhan lippujen tarkastuksesta oli selvitty, alkoi nouseminen kohti toista kerrosta ja omia paikkoja. Tästä tuli ensimmäisenä mieleen ostoskeskuksessa liukuportaiden nouseminen aina vain ylemmäs ja ylemmäs, kunnes lopulta oma kerros oli saavutettu. Kierros käytävällä ei yli kymmentä minuuttia ottanut, joten vessan ja evästiskin kautta omalle paikalle areenaa ihailemaan. Pieni pussi Lay’s sipsejä sekä pullo vettä kustansi tasan kympin. Olut olisi ollut vaivaiset 14 taalaa, mutta tällä kertaa jätin tämän tilaisuuden käyttämättä.

Peli itsessään oli oikein viihdyttävää koripalloa, kumpikin joukkue eteni tasatahtiin ja yleisö eli koreissa mukana. Aivan Islanders-Rangers -jääkiekkopelin veroiseen, jatkuvaan hurmokseen ei hallissa ylletty mutta aina Knicksin komean donkkauksen kohdalla yleisö antoi kunnon aplodit kotijoukkueelleen. Viimeisellä neljänneksellä ottelu lopulta kääntyi Knicksin hyväksi ja vierasjoukkue Bulls ei enää päässyt pistekantaan mukaan, lopputuloksena 125-115 voitto Knicksille. Hallilta poistuminen ei ihmeellisyyksiä tarjonnut, metroon tässäkin yhteydessä luotettiin ja hyvin se kotiin vei.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä