Loading...

NY to DC

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Viikko New Yorkissa on tullut päätökseen. Tätä kaupunkia voisi varmasti tutkia katu kadulta kuukausia, ja aina löytäisi jotain mielenkiintoista kuvattavaa sekä uusien tarinoiden alkuja, mutta rajallisen ajan puitteissa on pakko siirtyä kohti seuraavaa matkakohdetta, pääkaupunki Washington DC:tä. Kaupunkien välimatkan ollessa hyvinkin lyhyt, päätimme matkakumppanini kanssa, että otamme alle Greyhoundin bussin, jolla tämä väli taittuu noin neljään tuntiin. Kun ottaa huomioon kaikki lentokenttähässäkät lentämisen ympärillä, matka aika bussilla on hyvinkin samaa luokkaa lentämisen kanssa. Mutta lisänä tässä saa nauttia maisemista kaupunkien välillä murto-osalla lentolipun hinnasta.

Jälleen oli aika herätä aikaisin aamulla, syödä viimeinen aamupala näillä nurkilla, kerätä kamat kasaan ja raahautua metroasemalle. Sieltä suunta kohti Port Authorityn bussiterminaalia, joka ei oikeastaan ole Kampin bussiterminaalia kummempi paikka. Ylhäältä löytyy lippuluukkuja sekä muutamia kahviloita, liukuportaat alakertaan, josta bussit lähtevät. Ilmeisesti osaan busseista tavaratilaan menevät laukut voi lentokenttätyyliin chekata sisään mutta tähän vuoroon ne piti kuskata itse mukana. Jonon kautta autoon, suunnilleen ajallaan liikenteeseen ja kohti pääkaupunkia.

Tämän pikavuoron, joka ei pysähdy matkalla ollenkaan, oli aikataulun mukaan tarkoitus taittaa matkaa 4 tuntia ja 20 minuuttia, mutta perillä Washingtonissa olimme noin 30 minuuttia etuajassa. Matka taittui nopeasti musiikkia kuunnellessa ja kirjaa lukiessa. Välillä myös maisemia tuli katseltua, varsinkin kun jotain pirun isoa jokea oltiin ylittämässä ja sillalta näkyi kilometrien päähän kumpaankin suuntaan. Itse auto taas oli hyvinkin perustasoinen bussi: takaosasta löytyi vessa ja penkit olivat melko leveät nahkajakkarat kohtuullisella jalkatilalla. Ylähylly näytti sen verran ahtaalta, etten lähtenyt kamerareppuani sinne kokeilemaan.

Perillä Washingtonissa Union Stationin asemalla ensimmäisenä suunta asemalta löytyvään buffet-ruokapaikkaan, lounasta seisovasta pöydästä 14.70USD edestä, tähän päälle kahvit naapurikahvilasta 2.80USD. Asemalta Uber majapaikalle $10USD, matkaahan Airbnb-majoitukselle ei olisi kävellenkään ollut kuin 30 minuuttia mutta ylimääräisten kantamusten kanssa autokyyti kuulosti parhaalta vaihtoehdolta. Ja 5 taalaa per henkilö tästä on laittoman vähän.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä