Loading...

Brooklyn

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Uusi ja vähintään yhtä hileinen päivä olisi tänäänkin tiedossa, lämpötila pysyttelee eilisen tasolla ja tuulen ollessa vähintään samaa tasoa. Ja olisipa tälläkin kertaa tarkoitus ylittää yksi silta ja kulkea rannikkoa mukaillen vailla tuulensuojaa. Perjantainen aamu aukesi suuntaamalla metrolla takaisin tutulle World Trade centerin asemalle ja sieltä kävellen kaupungintalon editse Brooklyn Bridgelle. Kyseinen silta tuntuu olevan Manhattanilta lähtevistä silloista se suosituin, onhan se varmasti kaikista tunnetuin. Ja onhan se tietysti myös upean näköinen. Tuulisen talvipäivänkin aikana siltaa oli ylittämässä melko moni turisti, joten voi vain kuvitella millainen tungos ja suorastaan jono sillan ylittää kauniina kesäpäivänä. Vertailun vuoksi Williamsburgin sillan sai ylittää käytännössä yksin.

Kunhan matkalla oli kuvia otettu ja toiselle puolelle selvitty, oli matkaaja sen verran kohmeessa, että piti suunnata jonnekin lämmittelemään. Kahvilaksi valikoitui Brooklynin ja Manhattanin siltojen väliseltä, vanhalta alueelta pieni One Girl Cookies. Heti huomasi, että oltiin poistuneet saarelta, kun kahvi ja kanelipulla maksoivat yhteensä 9USD. Hetken sulattelutauon jälkeen suunta takaisin pihalle, muutamat komeat kuvat Manhattan Bridgestä ja suunta East Riverin vartta kohti länttä/etelää.

Aivan Brooklyn Bridgen eteläpuolelle on rakennettu iso puistomainen laituri, jonka reunalta on loistavat näkymät koko Manhattanin saaren eteläiseen reunaan. Paljon kuvia tästä talteen, sen mitä kovasta tuulesta sai kuvattua, ja jalkaisin eteenpäin. Tulipa matkalla törmättyä myös kesynpuoleiseen kaupunkioravaan, joka uskaltautui oikein poseeraamaan muutaman kuvan ajaksi.

Muuten tällä puolella Brooklyniä ei ollut mitään erityistä suunniteltua, vaan matka vei mielestäni upean tiilitaloasuinalueen läpi takaisin metroasemalle ja sieltä Bushwickin alueen pohjoiskulmaan Jefferson Streetin asemalle. Aseman ympäristön kadut ovat erityisesti tunnettu upeista graffiteistaan ja muraaleistaan. Täällä tuli reilun tunnin verran kierrettyä katuja ristiin rastiin ja löydettyä kaikenlaisia upeita taideteoksia. Katujen keskellä vastaan tuli pieni, vanhaan autotalliin tai korjaamoon avattu ravintola Union Pizza Works. Mausteinen ja aavistuksen tulinen pepperoni-pizza sekä vaalea IPA yhteishintaan $25USD.

Kunhan kadut oli kierretty useaan kertaan, oli aika suunnata takaisin samalle asemalle mille saavuttiinkin. Matkalla kuitenkin tuli tarve pitää vessatauko, joten vielä ennen lähtöä suunta aseman vieressä sijaitsevaan kahvilaan Good Morning Brooklyn. Kahvin sijaan valikoimasta tarttui käteen juotavaksi, ainakin terveelliseltä, kuulostava dragon fruit -smoothie. Kunhan juoma oli tankattu ja matkamies tyhjennetty, oli aika suunnata takaisin tutuille nurkille, tällä kertaa ilta menisikin pyykkiä pestäessä. Onneksi majapaikan varustukseen kuului sekä pesukone että kuivausrumpu.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä