Loading...

Williamsburg

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Viides päivä, sadepilvet ja sumuverhot ovat väistyneet auringonpaisteen tieltä. Tai ainakin osittain, todellisuus taisi olla lähempänä puolipilvistä poutapäivää. Edellispäivistä poiketen kova tuuli alkoi puhaltamaan aamusta iltaan, ja lämpötilan pysyessä alle kymmenen asteen ei enää ollutkaan ihan niin kuuma kuin ensimmäisinä päivinä.

Tällä kertaa aamun sunnaksi otettiin keskinen Manhattan ja Central Park. Kyseessähän on pirun iso puisto keskellä saarta, jonka sisältä löytyy vaikka minkälaista nähtävää ja harrastettavaa. Tällä kertaa harrastukset jätettiin vähemmälle ja keskityttiin ihailuun. Reittien määrä on erittäin laaja, joten vaikka täällä kävisi useamminkin, ei välttämättä ole pakko samoja jälkiä kulkea. Kokonaisuudessaan aikaa läpikävelyyn kahvitauon kanssa kului noin kaksi tuntia.

Tästä suunnaksi valikoitui paluu Lower Manhattanin alueelle ja Grant St. aseman läheltä löytyvään Dudleysin kahvilaan pitämään lounastaukoa. Talon salaatti grillatulla kananrinnalla oli oikein maukas valinta, tähän lämmin tee kaveriksi lämmittämään jäisiä sisuskaluja niin lounaalle saatiin hinnaksi 29 taalaa.

Maha täytettynä oli taas aika siirtyä pakastimen puolelle taistelemaan tuulta vastaan ja suunnata Williamsburin sillalle. Kyseessä on komea, vanhemmanmallinen teräsrakenteinen silta East Riverin yli Manhattanilta Williamsburgiin Brooklyniin. Komeita maisemia tietysti oli tarjolla kävelyn ohella, kuin myös upeita kuvakulmia itse sillasta.

Williamsburgissa ei mitään erityistä ollut tiedossa, tarkoituksena oli kävellä rantaa mukaillen Brooklyn Breweryn panimolle ottamaan yksi-kaksi päiväolutta ennen majapaikalle paluuta. Aivan älyttömästi joen rannassa ei aikaa viitsinyt viettää, tuuli oli sen verran kylmä. Historiallisen Dominon sokeritehtaan edustalla pikainen visiitti ja siitä reipasta siirtymää kohti Bushwick Inlet Parkia. Parit valokuvat Manhattanin maisemista ja panimoa kohti. Valitettavasti panimon ravintola ei arkisin aukeakaan kuin vasta viideltä iltapäivällä, joten katua eteenpäin ja sisään vastaan tulleeseen pubiin, Gipsoniin. Tässä oli hyvä kumota tuopit ennen siirtymistä takaisin majapaikan lämpimään suojaan.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä