Loading...

South Manhattan

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Neljäs päivä avautui utuisena ja sateisena, onneksi tänään olisi suunnitelmissa pääasiassa sisätilassa oleskelua. Aamiainen hoidettiin tällä kertaa lähiruokala Jax Innissä, missä frensh toast ja mehu kustansivat noin $20. Kunhan tämä oli hoidettu alta pois, suunnattiin aamuksi kiertelemään 9/11 muistomerkille sekä museoon, muistomerkin ollessa ilmainen ja avoin puistomainen alue kaksoistornien paikalla. Museo taas on pääasiassa maan alle rakennettu tila, jonne on kerätty erittäin runsaasti tarinoita sekä esineistöä niin ajalta enne tapahtumaa, tapahtumahetkeltä kuin myös tapahtuman jälkeisistä ajoista. Pääsylipun hinta museoon on $26USD, nähtävää täällä riittää vähintäänkin kahdeksi tunniksi.

Oma nähtävyytensä on myös Oculus, puiston vieressä oleva asemakompleksi, joka on rakennettu WTC-iskujen jälkeen ja jota on vähän hankala kuvailla mitä se voisi muistuttaa. Mutta näkemisen arvoinen paikka kuitenkin. World Trade Centerin metroaseman yhteydessä, myös PATH-junat New Jerseyn puolelta pysähtyvät tässä.

Tästä suunta jatkui kahvitauon jälkeen Yhdysvaltain Keskuspankki FEDin New Yorkin konttorille tunnin mittaiselle kierrokselle, jonka aikana sai kuulla hieman historiaa sekä FEDistä yleisesti, että New Yorkin konttorista. Kierroksen päätapahtumana oli lopuksi järjestetty vierailu maanalaiseen kultaholviin, jonka ovelta oli mahdollista ihailla holvin kultavarantoja sekä tietysti kuunnella oppaan faktoja holvin sisällöstä. FEDin kierrokselle lippu ei maksa mitään, mutta liput tulevat heidän oman varaussivustonsa kautta varattavaksi kuukautta ennen ajateltua päivää ja ne varataan loppuun parissa minuutissa. Eli jos kiinnostusta on, pitää olla todella hyvin hereillä.

Tästä eteenpäin päivän virallinen ohjelma oli saatu päätökseen, joten siirryttiin tutkimaan mitä Manhattanin bisnesytimen Financial Districtin oluttarjonnassa on annettavana. Lopulta päädyin sellaiseen paikkaan kuin The Malt House FiDi, ja listalta lähti maistelun heidän hedelmäinen, ehkä aavistuksen kesäinen Abita Hot IPA. Pienelle tuopille hintaa kertyi $11.50. Itse paikan miljöö oli moderni versio perinteisestä pubista, juuri tällaiset tummien sävyjen ja lämpimien valojen pienpaikat vetoavat minuunkin eniten. Vahva suositus tälle.

Vielä kevyt salaattipäivällinen Manhattanilla ravintola Wogiesissa ennen siirtymistä takaisin Queensin puolelle ja majapaikan suojiin. Keli ei tänään suosinut eikä yhtään parantunut päivän edetessä, iltapäivällä sekä näkyvyys että tihkusateen määrä olivat sillä tasolla, ettei päivää raaskinut jatkaa enempää. Huomenna jälleen uusi päivä, jonka pitäisi olla huomattavasti kirkkaampi.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä