Loading...

East River Coast

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Päivä kolme, tänään tiedossa kevyempi ulkoilupäivä koska ennuste lupaa vesisadetta ja illalla tiedossa on jääkiekko-otteluun siirtyminen. Aamulla suuntana keskellä East Riveriä sijaitsevalle Roosevelt Islandille, jolla tuli kierrettyä reilun tunnin verran ympäri jokimaisemista nauttien. Valitettavasti juuri tiistaina saaren eteläpäässä sijaitseva muistomerkkialue ei ollut avoinna yleisölle, joten kierros siltä osin jäi tekemättä. Maisemat muuten olivat kyllä loistavat niin Manhattanin kuin Queensin suuntaan. Kierroksen loppupuolella alkoi jo pikkaisen pisaroita putoilemaan taivaalta, ei kyllä vielä näin aikaisin aamusta saisi alkaa satamaan.

Saarelta metro Manhattanille New York Public Libraryn pääkirjastorakennuksen nurkille ja lounaspaikkaa metsästämään. Matkalla Grand Central Terminalille matkalla tuli vastaan Cafe Metro, joka näytti olevan niin paikallisten pukumiesten kuin rakennusduunareiden suosiossa. Nopealla toiminnalla ja rautaisella ammattitaidolla paikalliset kokit loihtivat eteeni aamiaisleivät, pari paistettua kananmunaa sekä röstiperunapihvin. Tällä jaksaa taas kävellä ja kierrellä kaupungilla iltaan asti. Aterialle kertyi kahvin kanssa hintaa 13 dollaria, mikä on melko normaali aamiaishinta Manhattanilla.

Keho ravittuna takaisin pihalle ja kohti Grand Central Terminaalia. Pikainen vierailu sisällä tutustumassa tähän ikoniseen ja vakuuttavaan rakennukseen, harkittu vessatauko ja takaisin jatkamaan matkaa kohti itää. Tarkoitus oli siirtyä lähellä joen rantaa sekä YK:n päärakennusta sijaitsevalle Tudor Pi – ylikulkukadulle ottamaan kuvia niin GCT:n kuin YK:n suuntaan. Ja tämä tuntui onnistuvan oikein hyvin, kadulta on hyvät näkymät näihin suuntiin.

Koska aikaa oli vielä runsaasti ja kaupunkia kyllä riittää kierrettäväksi, suunnaksi valikoitui Little Italy sekä Chinatown. Kummatkin alueet löytyvät saaren eteläosasta vieri vierestä, joten kiertäminen onnistuu helposti. Little Italyssä ei ehkä näin talvikaudella ollut niin selvästi katukuvassa nähtävissä missä ollaan, mutta uskon että kesällä terassien ja italialaisen katukahvilakulttuurin vallatessa alaa tämäkin näkyy selvemmin. Chinatownissa sen sijaan ei ollut epäselvää, kaduilla liikkuvista ihmisistä valtaosa on aasialaistaustaisia ja ulkomainoksetkin ovat pääasiassa kiinaksi kirjoitettuja. Mitään makumatkoja näillä alueilla ei lähdetty tekemään, pikainen läpileikkaus oli tarpeeksi tällä kertaa.

Tästä päivä jatkuikin paluumatkalla majapaikalle parin tunnin päivälevolle, koska loppuiltapäivästä suuntana olisi Nassau Veterans Memorial Coliseum, missä kylän paikalliset kiekkojengit Rangers ja Islanders ottaisivat yhteen. Ennen tätä kuitenkin oli vielä käytävä syömässä, helppoutensa takia läheisessä Jax Inn -dinerissa missä lautaselle tarttui paniini ja ranskalaiset. Täyden vatsan kanssa suunta metroaseman kautta lentokenttämatkalta tutulle Jamaican asemalle, missä vaihto Long Island Rail Road -junaverkon tarjoamaan lähijunaan ja suunta aavistuksen lähemmäksi hallia. Hallihan sijaitsee heikkojen julkisten yhteyksien päässä aivan keskellä ei mitään, joten juna-asemalta loppumatkan joutui hoitamaan Uberin kyyditsemänä. LIRR-lippu maksoi $8.25USD yhteen suuntaan ja Uber $14USD Mineolasta hallille.

Hallilla oli aikaa hieman tutustua paikkoihin, mutta väkeä tuntui olevan aivan pirusti ja välillä käytävillä liikkuminen oli lähestulkoon mahdotonta. Tästä syystä maisemakierrokset jäivät pois suunnitelmista, ja suunnaksi tuli valittua oma paikka katsomosta. Mökki kuitenkin tuntui olevan aika lailla täynnä, ja vierasjoukkue Rangersin kannattajia oli aika lailla puolet paikallaolijoista. Heti alkushowsta lähtien tunnelma oli hyvä ja yleisö pidettiin mukana. Kansallislaulu alkuun ja kiekkoa pelaamaan. Aivan alkuminuuteilta lähtien yleisön meteli oli mieletön, vastaavaa ei kyllä kotimaisissa tapahtumissa pääse kokemaan.

Pelillisesti ottelu kulkee pari ensimmäistä erää Islandersin ohjaamana, mutta tulosta ei meinaa syntyä ja tästä Rangers rankaisee tekemällä pari ensimmäistä maalia. Viimein Islanders saa kavennettua aivan toisen erän loppupuolella. Kolmannessa erässä Rangers karkaa jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta kotijoukkue kaventaa ja lopulta ilman malivahtia tasoittaa pelin aivan erän viimeisellä minuutilla. Jatkoaika ei kerkeä kauaa vanhentua, kun Rangersin ruotsalaistähti Mika Zibanejad tekee 29 sekunnin pelin jälkeen maalin ja päättää pelin vieraiden eduksi.

Kunhan hallista oli pihalle selvitty, piti alkaa loihtimaan poistumissuunnitelmaa. Julkisten kanssa oli vähän niin ja näin, joten hyvin vaihtoehtoja oli oikeastaan pelkästään Uber. Ensisilmäyksellä meinasi puhelin pudota kädestä, kun halvimman vaihtoehdon hinta-arvio kämpän ovelle olisi noussut noin 120 taalaan. Sykkeen tasaannuttua päätin selata vielä, mitä muita kuljetusmuotoja Uber tarjoaisi ja huomasin, että Premium-kyyti olisi tarjolla alle 60 dollarin. Ilman sen suurempia ihmettelyitä kyseinen kyyti alle, kaverini kanssa totesimme, että tätä halvemmalla täältä ei tulla pääsemään pois kuin kävelemällä. Hetken auton odottamisen jälkeen ja 30 minuutin ajelun päätteeksi matkaajat taas majapaikalla valmiina unten maille.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä