Loading...

Hudson Coast

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Toinen päivä, reissun ensimmäinen arkipäivä. Tänäänkin suuntana Manhattan, mutta tällä kertaa saaren länsirantaa pidemmän matkaa ylöspäin nousten ja High Line -puistoa kävellen. Aamu alkoi jälleen aikaisin auringonnousun aikaan heräämisellä, kupilla kahvia ja läheiselle asemalle suuntaamisella. Tällä kertaa tosin tuli huomattua, että ollaan vähän isommalla kylällä vierailemassa: metrossa oli sen verran tiukka työmatkatunnelma, että vaadittiin jo vaunuihin ahtautumista. Onneksi tätä tuskaa ei aivan koko matkaa kestänyt. Metromatka kesti lopulta aina Greenwich Villageen asti, jonka kohdilla takaisin maan päälle ja suunnaksi Pier 51 maisemakuvien ottamista varten.

Kunhan kuvat oli saatu otettua, suunta parin korttelin päästä lähtevään ja kohti pohjoista kulkevaan High Line – puistoon. Kyseessä on siitä erikoinen puisto, että se on rakennettu käytöstä poistetulle junaradalle, joka kulkee useamman metrin maanpinnan yläpuolella. Tämän päästä aukeaa upeita maisemia varsinkin itään päin saaren keskiosiin. Koko kävelylenkki vie aikaa hieman alle tunnin, ja päättyy Hudson Yardsin alueelle juna- ja metrojunien ratapihan läheisyyteen.

Alueen varsinainen nähtävyyshelmi on melko uusi rakennelma, Vessel, kuusikulmaisista hunajakennorakenteista muodostuva rakennelma, joka on sijoitettu ratapihan länsipuolelle korkeiden pilvenpiirtäjien keskelle. Sisäänpääsy ei maksa mitään, mutta lippu pitää lunastaa läheisen ostoskeskuksen sisältä löytyvien infotaulujen kautta. Sisäänpääsy alkaa 10.00, joten tätä ennen oli aikaa käydä nauttimassa aamukahvi sekä kevyt aamiainen ostoskeskuksessa Jack’s Stir brew:ssa. Kahvi ja baakeli kustansivat yhteensä $13 USD. Tästä seuraavaksi suunta takaisin pihalle ja itse nähtävyyden huipulle. Kiipeäminen vaatii muutaman portaan kiipeämisen, mutta tämän jälkeen näkymät niin ympärille kuin alaskin ovat mitä hienoimmat.

Tästä matka jatkui edelleen Hudsonin rantaa mukailleen pohjoiseen kohti Intrepid-lentotukialusta, joka on muutettu museoalukseksi sisältäen useamman museoidun lentokoneen, erilaista lentämiseen liittyvää asiaa, tietysti itse aluksen historiaan ja toimintaan liittyviä asioita sekä hienona erikoisuutena Enterprise-avaruussukkula sekä British Airwaysin Concorde. Itse laivalla riittää kierrettävää 1,5-2 tunniksi, tähän päälle vierailu avaruussukkulan sekä Concorden luona. Ja näiden jälkeen voi vielä testata ahtaiden paikkojen sietokykynsä vierailemalla samalla laiturilla sijaitsevassa USS Growler -sukellusveneessä. Koko tästä paketista joutui maksamaan $33 USD, mikä on ihan kohtuullinen summa parin tunnin vierailusta ja näin laajasta näyttelystä.

Tästä päivä jatkui kävellen kohti Manhattanin keskiosaa, matkalla poiketen Z Best Pizza -ruokapaikassa haukkaamassa pizzasiivut lounaaksi. Kyseessä ei tällä kertaa ollut niitä kuuluisia taalan pizzoja, mutta näissä paloissa ei myöskään ollut täytettä säästelty. Tuhti lounas takaisi taas selviämisen pitkälle iltaan asti.

Samaa katua eteenpäin jatkaen oli lopputulema jälleen kerran Times Squarella, tällä kertaa sen pohjoisella reunalla. Hetken ihmettely, paikallaan pyöriminen ja poistuminen etelää kohti lähimmälle metroasemalle. Tästä suunnaksi toinen paikallinen valokuvaustarvikeliike Adorama, josta kävin hakemassa eilen unohtuneen muistikorttikotelon itselleni matkaan. Tässä kohdassa iltapäivä alkoi olemaan sen verran pitkällä, että suunnaksi valikoitui tuttu ja turvallinen majapaikka.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä