Loading...

Liberty Island

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Ensimmäinen päivä ja heti tiukka päiväohjelma tiedossa. Tämän läpiviemisessä tosin auttaa se, että aikaeron ja aikaisen sänkyyn sukeltamisen ansiosta sängystä noustiin jo kuuden aikaan. Kuppi kahvia, aamusuihku, kamat kasaan ja matkaan. Kävellen takaisin eiliseltä tutulle Roosevelt Av-Jackson Heightsin asemalle, metro Manhattanin saaren etelärannalla sijaitsevan Battery Parkin edustalle ja liput Liberty Island / Ellis Island – kierrokselle. Kyseessähän on todennäköisesti kaikkien turistikierrosten isä ja äiti, mutta kun kerran näille nurkille satutaan, niin onhan se hyvä käydä tutustumassa.

Kierros maksaa $19,25 USD ja sisältää mahdollisuuden matkata lautalla Battery Parkin, Liberty Islandin, Ellis Islandin ja New Jerseyn rannan välillä niin paljon kuin sielu sietää, kunhan ei poistu mantereen puolelle. Itse kiersin Manhattanilta lähtien kummatkin saaret lopettaen Jersey Cityn puolelle.

New Jerseyn puolella kävelyurakka jatkui Liberty State Parkin pohjoista reunaa pientä kanavaa mukaillen kohti Jersey Cityn keskustaa ja lounaspaikkaa, Left Bank Burger Baria. Lounaspurilainen ja bataattiranut pöytään kustansivat tippeineen noin $20 USD. Tästä oli taas hyvä jatkaa täysin vatsoin pyörimistä kohti Hudson-joen rantaa, jossa odottaisi noin vartin lauttamatka Harborsiden laiturista takaisin Manhattanin puolelle Midtownin laituriin.

Takaisin saarelle selvittyäni suuntasin kohti 34th Streettiä ja B&H Photo Video -kameraliikettä. Kunhan reppu oli täytetty uusilla muistikorteilla, jatkui matka vielä parin korttelin verran itään päin, kunnes käännös pohjoiseen ja Times Squarea kohti. Lähes Vapaudenpatsaan veroinen turistirysien kuningas tämäkin, mutta ohi mennen hyvä käydä toteamassa. Helmikuisena sunnuntain myöhäisiltapäivänä tuntui väkeä olevan ihan kohtuullisesti liikenteessä.

Muuten päivä alkoi olemaan virallisen ohjelman puolesta paketissa. Tästä suunnaksi takaisin kotoinen metroasema, samalla jaloittelulla läheiseen ruokakauppaan vähän evästä ostamaan ja kämpälle jääkiekkoa seuraamaan ja lepäilemään.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä