Loading...

Udawalawe, Sri Lanka

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Udawalawen kansallispuisto sijaitsee saaren keskiakselin kohdilla etelässä melko lähellä rannikkoa. Ymmärtääkseni tämä on huomattavasti vähemmän suosittu turistien keskuudessa kuin Yalan kansallispuisto muutama tunti itään päin. Tämä voi johtua myös siitä, että Yalassa on mahdollisuus nähdä leopardeja sekä karhuja, joita Udawalawessa ei ole. Elefanttien näkeminen onnistuu kummassakin puistossa, ja itse otan tällä kertaa mieluummin vähemmän ruuhkaisen vaihtoehdon ja lähden katsomaan, olisiko Udawalawessa näiden isojen nisäkkäiden lisäksi jotain muuta nähtävää tarjolla.

Itse tein niin kuin moni muukin turisti, eli lähdin Ellasta Udawalaween päin. Tämä väli on mahdollista kulkea myös linja-autolla, mutta ensin täytyy ottaa paikallisbussi Wellawayaan ja vaihtaa siellä toiseen paikallisbussiin, joka lopulta kuljettaa Udawalawen kylään. Useiden internet-lähteiden mukaan tämän ei tulisi montaa sataa rupia enempää maksaa, mutta ajankulu ja erilaisten matkatavaroiden kanssa säheltäminen voi käydä helposti hermoille. Siksipä itse buukkasin PickMe-sovelluksen kautta itselleni kuljettajan, joka maksoi 5000 rupia eli noin 16,70 euroa. Mielestäni ihan kohtuu hinta reilun kahden tunnin ilmastoidusta autokyydistä.

Majapaikkana toimi Green View Safari Resort melko keskeisellä paikalla Udawalawen kylässä. Itse kylä ei mikään iso ole, joten paria pientä paikalliskauppaa sekä paikallisten ruokapaikkaa lukuun ottamatta palveluita ei juuri ole tarjolla. Mutta itse majapaikka on oikein mukava kolmen mökin hotelli, eli jokaisella asukkaalla on käytössään oma pikku mökki omalla suihkulla ja vessalla. Lisäksi ympärillä on paljon pihamaata sekä puita tarjoamassa omaa rauhaa ympäristön melusta. Tontilla mökkien lisäksi on ainoastaan talousrakennus, jossa mm. aamiainen ja päivällinen tarjoillaan.

Aamiainen kuului majoituksen hintaan, mutta päätin ensimmäisenä iltana tarttua lisämaksulliseen päivällistarjoukseen huonojen kilpailevien vaihtoehtojen takia. Lisäksi päivällisen lopuksi sain tietooni kaikki tarvittavat lisäinfot seuraavana päivänä tulevasta safarikierroksesta, jonka olin majapaikkani kautta hommannut. Kaiken kaikkiaan majoitus, iltapala sekä safari maksoivat yhteensä 83 euroa, josta noin 40 euroa oli safarin osuus. Melko kallista siis, mutta tällä pitäisi koko päivän aktiviteetti olla kuitenkin tarjolla.

Safaripäivä itsessään käynnistyi aikaisin aamulla ennen auringonnousua jeepin peruuttaessa pihaan odottamaan meitä turisteja kyytiinsä. Itseni lisäksi tähän autoon oli tulossa ainoastaan kaksi muuta samassa majapaikassa majoittunutta puolalaista turistia, joten meillä kyllä riitti tilaa liikkua haluamallamme paikalla auton lavalla.

Matkaa majapaikalta puiston portille tietä pitkin oli jokunen kilometri, joten tässä sai istuskella ja nauttia viileämmästä aamuilmasta parinkymmenen minuutin ajan. Autolla puiston puolelle ja jonon jatkoksi odottamaan sisään pääsyä. Tässä vaiheessa kuskit käyvät ostamassa pääsyliput puistoon, ja paikalla näytti olevan jo yli 10 autoa turisteineen, joten hetken aikaa saimme odotella vuoroamme. Lopulta kuitenkin pääsimme mekin sisään ja kiertelemään.

Itse puistoa on melko runsaasti kierrettäväksi, ja täällä näyttäisi siltä, että kuskit/oppaat eivät kommunikoi keskenään muuten kuin kohdattaessa vaihtavat nopeasti pari sanaa. Eli ainakin alkuun on melkoista tuuria saada osumaan omalle kohdalle mitään muuta kuin riikinkukkoja. Niitä nimittäin tuntui olevan joka mutkan kohdalla esittelemässä pyrstösulkiaan.

Reilun parin tunnin kiertelyn jälkeen kohdalle oli riikinkukkojen lisäksi osunut muutama peura sekä yksi isompi lauma vesipuhveleita. Tästä kuitenkin hetken aikaa myöhemmin osuimme neljän-viiden auton ryppääseen, joka seurasi neljän elefantin ruokailuja. Päivystimme ja seurasimme tässä näitä elefantteja muutaman minuutin, mutta tämän jälkeen oppaamme päätti lähteä vaihtamaan paikkaa rauhallisemman paikan toivossa. Varsinainen taukopaikka ei tuottanut tulosta elefanttien osalta, ainoastaan jo tuttuja vesipuhveleita ja useampia lintuja, mutta täältä pois ajellessamme tapasimme yhteensä kolme yksinäistä elefanttia, joiden ruokailuita saimme seurata aivan yksinämme. Loppujen lopuksi erittäin onnistunut safari siis.

Safari kesti kaiken kaikkiaan lähemmäksi kuusi tuntia, ja majapaikalle paluun jälkeen tarjolla oli syömättä jäänyt aamiainen lounaan paikalla. Mutta mielipiteeni kokonaisuudesta on ”ihan ok”. Suhteessa käytettyyn aikaan ja maksettuun hintaan nähtävää ei tuntunut olevan nimeksikään vaan iso osa ajasta meni ajellessa. Mutta se vain taitaa olla viidakkosafarien kohdalla ihan normaalia ja ymmärrettävää, kukaan ei kuitenkaan varmuudella tiedä, missä kaikki eläimet milläkin hetkellä majailevat.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä