Loading...

Neljä viikkoa Sri Lankassa | Nähtävää ja koettavaa

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Erillisessä ”Neljä viikkoa Sri Lankassa” -sarjassa kertaan erikseen kokemuksiani tästä maasta liittyen yhteen tiettyyn aiheeseen. Tässä kolmannessa osassa käydään läpi nähtävyyksiä yleisemmällä tasolla, mitä niihin liittyy ja mitä asioita on hyvä tiedostaa.

Sri Lanka on kohtuu suurien korkeuserojen saari, joten siellä on mahdollisuus viettää aikaa upeissa hiekkarantaolosuhteissa sekä vehreissä rinnemaisemissa. Eron huomaan sekä maisemien vaihtuessa että lämpötilan pudotessa, ensimmäiset päivät pääkaupunki Colombossa olivat 35 asteen helteessä ja kohtuullisessa ilman kosteudessa, mutta esimerkiksi Nuwara Eliyassa lämpötila saattoi yöllä pudota 9 asteeseen. Samoin päivälämpötilat olivat hyvin maltillisella tasolla, joten erityisesti runsasta kävelyä vaativien kohteiden kiertäminen onnistuu vaivatta.

Rannikkoseudulla nähtävyydet keskittyvät itse rannan tuntumaan, vanhoihin linnoihin sekä linnoituskaupunkeihin, itse rantoihin ja erilaisiin temppeleihin rantojen tuntumassa. Tällaisissa yleisissä, avoimissa nähtävyyksissä hyvänä puolena on tietysti avoimuus ja yleensä ilmainen sisäänpääsy. Ja jos helle alkaa painamaan, erilaista viilentävää myyvää kojua ja kauppaa kyllä riittää aina käsien ulottuvilla tarjolle. Oman kokemukseni perusteella kovin montaa ilmastoinnilla varustettua sisätilaa ei pakopaikaksi ole tarjolla, mutta kylmä juoma sekä puhallinkin tekevät jo ihmeitä.

Saaren keskiosissa taas vuoret sekä erityisesti teen viljelyyn liittyvät nähtävyydet ovat iso osa matkailua. Teetä viljellään lähes kaikkialla, missä vain rinteeseen pensas saadaan istutettua, ja tien varressa olevia teetehtaita onkin nähtävillä vähän väliä. Useat näistä järjestävät ilmaisia kierroksia tehtaan syövereihin samalla kertoen teestä sekä sen valmistuksen vaiheista.

Kaakkois-Aasian maissa yleisesti tapana oleva, korkeampi pääsymaksu ulkomaalaisille turisteille on myös hyvin yleinen Sri Lankassa. Tämän sai eritäin konkreettisesti kokea Horton Plainsin kansallispuiston porilla, kun ulkomaisen turistin hinta sisään oli 5000 rupia, paikallisten maksaessa vain noin parisataa.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä