Loading...

Kevätretki Vaasaan

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Keväisen viikonlopun omatoimimatka katsomaan, millainen on länsirannikon meininki talvisessa Vaasassa. Koskaan aikaisemmin en Vaasassa ole käynyt, mutta ennakkoon kuultujen tarinoiden perusteella en vielä uskaltanut luoda suuria ennakkoasenteita. Minua kyllä varoiteltiin, että kovin paljoa ei nähtävää ole tarjolla mutta tuollaisista puheista en vielä osaa pelästyä.

Matkat hoidin tällä kertaa junalla, joka tuntui kulkevan yllättävänkin hyvin ajallaan. Perille saavuttuani minulla oli muutama tunti aikaa poltettavana ennen hotelliin kirjautumista, joten päätin lähteä kaupungille etsimään ruokapaikkaa. Koska kaupunki on pieni, ei ruokapaikan valinta tuottanut suurta vaikeutta ja etsimäni pieni sekä idyllinen Pizzabistro Marco Polo löytyi pääkadun varrelta. Listalta valikoitui #7 – Diavola, joka näytti sisältävät sopivasti mausteista potkua iltapäivään. Valinta ei pettänyt, potkua riitti ja kaveriksi valikoitu heleä lager auttoi tulipalon sammuttamisessa. Loistavaa, jos pitsa maistuu niin paikkaa voin lämmöllä suositella. Kirjaimellisesti.

Ylimääräistä polteta lähdin lieventämään kaupungin kautta meren rantaan aikaa kuluttamaan. Pienen kierroksen kerkesin tekemään kunnes suuntasin hotellille majapaikkaa tarkastamaan. Perille selvittyäni ja huoneen oven avattuani totesin että yöstä on tulossa jäätävä. Majapaikaksi oli suuria säästöjä ajatellen valikoitunut Omena-hotelli Vaasa, ja pian nämä halvan hinnan syyt olivatkin selvinneet. Lämmitys pois päältä, ilmastointi täysillä ja turhat kaunistelut jätetty kaupan hyllylle. Noh, peittoa yöksi korvien päälle.

Illalla kävin vielä uudelleen pidemmällä kävelylenkillä merenrantamaisemia ihailemassa sekä iltaoluella viereisessä irkkupubissa. Pitkään en kaupungilla viihtynyt vaan päätin jo hyvissä ajoin siirtyä takaisin pakastinarkkuuni unta metsästämään.

Sunnuntaiaamuna suuntasin aamiaisen jälkeen Pohjanmaan museolle kiertämään paikalliseen kulttuuriin ja historiaan liittyviä näyttelyitä. Samalla museossa oli järjestettynä pieni erillinen näyttely jääkäreistä, joka oli erittäin mielenkiintoinen. Muutenkin jos Vaasan seudun sekä Pohjanmaan historia kiinnostaa niin suosittelen tutustumaan.

Paluumatka sujui vähintäänkin yhtä mallikkaasti kuin menomatkakin, juna oli Tamperella jopa muutaman minuutin etuajassa.

 

 

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä