Loading...

Valmisteluita Venäjälle ja Japaniin, osa 1

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Kuva: 4Y1A9490 Turuhansk, Russia by Ninara

Ensimmäinen pohjustava kertomus tulevan syksyn Kaukoidän matkasta on nyt saatu kasaan ja julkisuuteen. Tarkoituksena on pureutua tähän mennessä tehtyihin suunnitelmiin, hieman varustuksen tilaan sekä valmisteluiden yleiseen tasoon. Myös muutama poiminta seuraavista vaiheista on tarkoituksena ottaa esille.

Matkavaraukset aloitettiin loppupäästä, koska ensimmäisenä maksuun meni paluulento Tokiosta Helsinkiin. Tämän jälkeen varattiin vielä lento Vladivostokista Osakaan, joka osoittautui merkittävästi halvemmaksi kuin Vladivostok-Tokio -lento + Tokio-Osaka -junamatka. Eiköhän tuo junalla matkustaminen kuitenkin tule ihan tarpeeksi tutuksi reissun aikana, joten kaikki rahalliset sekä ajalliset säästöt otetaan talteen.

[huge_it_maps id=”14″]

 

Reittisuunnitelma Venäjän osalta on vielä tässä vaiheessa hyvinkin joustava. Ainut lukkoon lyöty päätös on, että Pietari ohitetaan kokonaan ja matkataan suoraan Helsingistä Moskovaan. Moskovassa todennäköisesti vietämme pari päivää, jonka jälkeen suuntaamme parilla päivätauolla Irkutskiin viettämään muutama päivä Baikal-järven rantamaisemissa, kunnes taas jatkamme parilla päivätauolla radan päätepisteeseen Vladivostokkiin.

Japanissa tarkoitus on viettää viikon verran Kobe-Nagoya -akselin eteläpuolella julkisilla kulkien ja paikalliseen kulttuuriin tutustuen. Tukikohdaksi näillä näkymin on valikoitumassa Osakan itäpuolella sijaitseva Naran pikkukaupunki. Naran keskeinen sijainti, Osakaa sekä Kiotoa pienempi koko sekä hyvät liikenneyhteydet puhuvat hyvin sen puolesta.

[huge_it_maps id=”16″]

 

Matkavarusteiden haaliminen niin Excel-listalle kuin fyysisesti kaapin perälle on ollut kovassa vauhdissa pitkin kevättä. Puutteita ei enää tiettävästi ole kuin lääkelaukun puolella. Mutta nämäkin puutteet on helposti täytettävissä lähiapteekkikäynnillä, joten valmistelut vaikuttavat olevan erittäin hyvässä vauhdissa. Seuraavaksi melkeinpä pitäisi kokeilla ensimmäisen kerran koepakata rinkka olemassa olevilla tavaroilla ja tarkastaa, onko systeemissä jotain parannettavaa.

Kamerakalusto tuntuu aiheuttavan tällä kertaa tavallista enemmän murhetta. Perinteisesti matkalla on mukana kulkenut Obiskasta vuokrattu 100-400mm teleputki, mutta nyt moiselle tykille ei yksinkertaisesti ole tilaa. Parhaana vaihtoehtona olen miettinyt pienemmän, noin 100mm objektiivin vuokraamista oman 10-20mm Sigman kaveriksi. Tuon kokoinen zoomi vielä kulkisi jossakin päin kameralaukkua ilman suurempia ongelmia. Noh, eiköhän tähänkin ongelmaan kesän aikana ratkaisu löydy.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä