Loading...

Key West

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Viimeinen aktiviteettipäivä tällä lomalla, tarkoituksena nauttia syvän etelän lämmöstä sanan varsinaisessa muodossa ja ajaa pitkä päiväretki käymään Key Westissä. Matkaa tulisi kertymään mennen tulleen noin 550 km, mutta kun hyvissä ajoin aamulla lähtee liikenteeseen ja muutaman tauon matkalla pitää, ei pitäisi olla mitään huolia tiedossa. Päivä kuitenkin rutiininomaisesti käyntiin lähimmän kahvilan sekä viereisen bensa-aseman kautta, kun sekä auto että kuski ovat juotettu voi matka alkaa.  

Alkuosuushan ei maisemien puolesta tarjoa mitään uutta ja mullistavaa, aina Homesteadiin ja Florida Cityyn asti tiestö halkoo läpi loputtomien lähiöiden ja toinen toistaan seuraavien liikennevalojen. Tästä eteenpäin urbaani ympäristö hetkeksi kaikkoaa ja suoraa tietä saa ajella muiden matkalaisten kanssa sujuvaan tahtiin aina Key Largon saarelle asti. Tästä eteenpäin maisemat muuttuivat hyvinkin merellisiksi, pieniä kaupunkeja tasaisin välein ja niitä seuraava silta viemässä seuraavalle saarelle. Matkalla on myös upeiden Karibianmeren maisemien ihailuun tarkoitettuja levähdyspaikkoja, joille on helppo kurvata pitämään jaloittelutaukoja.  

Itse Key West onkin taas aavistuksen tiheämpään asutettu saari, joten päätin jo alun perin jemmata autoni hieman syrjempään. Eteläreunalta löytyvän Higgs Beachin vieressä on tilava parkkipaikka, jossa pysäköiminen ei maksa mitään ja josta on melko helppo lähteä kävelemään joka suuntaan. Matkaa aivan keskustaan on kyllä jonkin verran, ja lämpötilan heiluessa lähempänä 30-astetta, olisi tätä ratkaisua voinut punnita vielä uudemman kerran. Mutta, tehty mikä tehty, ja reilun tunnin kävelylenkin jälkeen alkoi kyllä olemaan kypsä olo. Onneksi kevyt merituuli hieman helpotti oloa. 

Pitkän päivän ajamisen ja kävelylenkin päätteeksi alkoi jo olemaan melko nälkä. Vaihtoehtojen rajallisuudesta johtuen päädyin suuntaamana hieman pahimman ruuhkakeskuksen ulkopuolelle kuubalaiseen ravintolaan El Siboney, joka tarjoili minulle maittavan kuubalaisen sandwichin ranskalaisilla ja jääteellä. Maukas, lämmin kuubalainen leipä runsaalla lihatäytteellä. Muutenkin ruoka saapui pöytään todella nopeasti, aivan hirvittävää ruuhkaa ei paikalla näkynyt olevan.  

Vatsa täynnä takasin autoon ja Key Westin keskustan kautta kiertäen keula kohti pohjoista ja Miamin laitakaupunkeja. Tälle reissulle melkein kannattaisi olla käytössä pari lomapäivää: ensimmäisenä ajelisi etelään ja kävisi tutustumassa alueeseen vähän tarkemmin, ja toisena ajelisi takaisin pohjoiseen aamusella ilman ruuhkassa körröttelyä. Mutta meneehän tämä näinkin, reilusti taukoja ja rauhallista matkavauhtia niin mikäs tässä on ajellessa. Ehdottomasti näkemisen ja ajamisen arvoinen pätkä, jos auto löytyy alta ja yksi tai mielellään jopa kaksi lomapäivää on käytettävissä. 

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä