Loading...

Talviloman kustannukset

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Kolme viikkoa Yhdysvaltojen itärannikolla takana, mutta mitä tästä hauskuudesta sai omatoimimatkaajana maksaa? Alla koko reissun kustannus puristettuna yhteen piirakkaan:

Varmaankaan yllätyksenä ei tullut, että matkat (sisältäen lennot, maasiirtymät ja autovuokrat) olisi suurin potti. Vaikka halvalla onnistuinkin itselleni lennot saamaan, tulee niistä kokonaispotissa suurin yksittäinen kuluerä. Yhtä vähän yllättävänä voidaan pitää majoitusten osuutta koko piirakasta, mutta tuo summa, mitä kolmeen viikkoon tuli kulutettua muuten melko arvokkaalla matkailualueella, on yllättävän pieni. Ja yksikään majapaikoista ei ollut yhtään hullumpi tasoltaan, DC:ssä kämppä oli jopa loistava.

Ruokailuiden ja nähtävyyksien osuus sekä summat kertovat sen, mikä olikin jo etukäteen tiedossa. Kummatkin rannikkoseudut ovat hävyttömän kalliita elää ja olla. Ulkona syömiseen saa menemään aika reilulla kädellä rahaa, me emme kaupasta oikeastaan ostaneet kuin aamiaistarpeita sekä jotain iltanaposteltavaa. Lisäksi nähtävyyksien sisäänpääsymaksut ovat todella kovia siihen nähden, mitä niistä itse saa lopulta irti. Tämän takia pyrinkin suosimaan mahdollisimman paljon ilmaisia ulkonähtävyyksiä tai itse kaupunkeja.

Positiivistä on se, että polttoaine oli edelleen halpaa kuin saippua. Hinnat pyörivät 2,2 USD / gallona -lukemissa ja tästä johtuen tankkiin ei mitenkään saatu hukattua kuin 130 euroa. Washingtonissa kansallispuistokierros oli noin 400km ja Floridan ympäriajo 2000km.

Sekalaiset kustannukset sisältävät muun muassa ESTAn sekä ajokortin USA-liitteen (jonka todellinen tarpeellisuus jäi tällä reissulla mysteeriksi, koska poliisi ei pysäyttänyt).

Loppujen lopuksi kokonaistustannus oli muutaman satasen yli ennakkoarvioiden. Eli aika hyvin tälläkin kertaa selvittiin tien päällä, vaikka kulutusta ei tullut seurattua yhtään matkan varrella ja rahaa käytettiin ”säästelijäästi mutta tarpeen mukaan”.

2 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä