Loading...

Vuoden 2018 urheilusuunnitelmia

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Uusi vuosi on jälleen aluillaan, ja onkin aika suunnata katseet tuleviin urheiluhaasteisiin. Tulevien tapahtumien sivuilla olenkin jo listannut tulevan kauden mietteitä, mutta ajattelin vielä tarkemmin avata niitä ja kertoa myös syitä miksi olen näihin tapahtumiin päätynyt.

Lähtökohtana olivat kalenterin isot rajoittavat tekijät, työpaikan vaihtoa seurannut talviloman puute sekä syksylle ajoittuva Kaukoidän matka rajaavat ajankohdan tiukasti toukokuun alusta syyskuun alkuun. Seuraavaksi sijoitin mukaan jo perinteeksi muodostuneen Helsinki City Run -puolimaratonin, jonne jälleen olen halukas suuntaamaan ja parantamaan viime vuotista suoritustani. Lähtökohtaisesti ajallisesti, sijoituksilla ei niin ole harrastelijalle väliä.

Karhunkierrokselle lähteminen oli vähän siinä ja siinä, ajankohta on kuitenkin jo HCR’ää seuraavana viikonloppuna ja tänä vuonna osallistujajärjestelmää oli muutettu vapaampaan muotoon joka toisi ultramatkoille paljon enemmän juoksijoita. Päätin kuitenkin, että lähden vielä ainakin tämän kerran kokeilemaan miten ”oikea” ultramatka taittuisi ja valitsin näin ollen 80km matkakseni. Lähtökohtana on selvitä koko matka juosten maaliin ilman loukkaantumisia.

Viime vuonna pyörätapahtumien puuttuminen jäi harmittamaan, varsinkin kun Tampere MTB peruttiin päällekkäisen ajankohdan takia. Tänä vuonna lähden tutustumaan pyöräilypoluille Tahkolla, matkana mukava 60km perusmatka ja tässäkään ei vielä ole mitään muuta kuin oman itsensä voittaminen tavoitteena. Tahkolla en aikaisemmin olekaan ollut ajamassa, joten ensimmäinen kerta menee vielä tutustumislenkkinä.

Loppukesälle oli vielä kalenterissa tilaa jollekin, joten Tampere Maraton elokuun lopussa oli mitä parhain tapahtuma tähän tarkoitukseen. Se toimii samalla urheilukauden päätöksenä sekä kesän päätapahtumana, jonne yritän tänä vuonna treenata ensimmäistä kertaa johdonmukaista kehityssuunnitelmaa noudattaen jo keväästä lähtien. Tavoitteena on parantaa omaa täyden matkan ennätystä selvästi, ja jos maaginen kolmen tunnin alitus täällä vielä onnistuisi niin aivan mahtavaa. Tampereellakin juostaan monien tapahtumien tapaan noin 10km lenkkiä, joten ensimmäisen kierroksen jälkeen yllätykset ovat vähissä ja juoksija saattaa antaa vain jalan viedä. Tällä kertaa tosin suorituspaikalle on melko vaatimaton matka kotoani, joten saatan jopa käydä ennakkoon tutustumassa reittiin ja vähän hakemassa valmistavia vetoja edeltävinä viikkoina.

Paljon on tänäkin vuonna tiedossa pienessä ajassa. palautuminen ja ravinto tulevat olemaan vuosi vuodelta suuremmassa osassa harrastustoiminnan jatkumista. Toivottavasti toiminta jatkuu vielä pitkään, intoa tosiaan vielä riittää mutta kehon fysiikka ei välttämättä joka aamu ole samaa mieltä kanssani…

 

Tapahtumista lisää

Helsinki City Run

NUTS Karhunkierros

Tahko MTB

Tampere Maraton

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä