Loading...

Californication

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Matkan viimeinen ajorupeama Renosta Sacramenton kautta Oaklandiin ja sitten autossa istuminen saisi riittää. Edessä olisi mukavat viisi päivää San Francisco Bay Area -ajanvietettä, hyvästä ruuasta nauttimista sekä nähtävyyksistä lumoutumista. Ja täytyypä vielä aikataulua katsoa, jos olisi vaikka aikaa käydä jossakin paikallisessa urheilutapahtumassa, niitä kuitenkin pari olisi tarjolla samalle ajankohdalle.

Niinpä hyppäsin Renon kasinonkatkuisessa kaupungissa autooni ja lähdin ajelemaan pois näiden paheiden keskeltä. Pitkälle en kuitenkaan päässyt ennen kuin huomasin erittäin mukavanoloisen pikku kahvilan, Hub Coffee Roasters’in, tien vieressä ja päätin jäädä siihen aamukahville. Paikka oli parinkymmenen asiakkaan pikkubistro, joka tarjoili paria eri kahvipaahtoa sekä makeaa pikkupurtavaa. Ei ollenkaan hullumpi vaihtoehto Starbucksille.

The Other Side of the Bay

Ajomatka Renosta Oaklandiin tarjosi upeita vuoristomaisemia ns. pikkurahalla sillä tie oli nopeata kaksikaistaista freewaytä koko matkan. Sacramentossa tein pienen pysähdyksen historiallisessa kaupunginosassa mutta kovin pitkäksi aikaa en voinut jäädä, etten myöhästyisi tapaamisesta viimeisen majoittajani kanssa.

20160827_233623776_iOS

Oakland on oikein mukava ja mukaansatempaava pikkukaupunki San Franciscon lahden itäisellä reunalla. Asukkaita kaupungissa on 410 000 ja merkittävänä teollisuuden alana toimii Yhdysvaltain viidenneksi suurin satama sekä kaupungissa päämajaansa pitävä suuri terveydenhuollon toimija Kaiser Permanente.

Ensimmäiselle päivälle ei taaskaan ollut paljoa suunniteltuna, koska saapuminen oli myöhään iltapäivällä. Ainut iltapäivän aktiviteetti olikin lähteä kävellen käymään kaupungin keskustan tuntumassa ja etsiä hyvä ruokapaikka kevyttä iltapalaa ajatellen. Menomatkalla törmäsin meksikolaiseen ravintolaan nimeltä Calavera, joka sijaitsi kaupungin pääkadun Broadwayn varrella. Koska nälkä ei vielä ollut suuri niin tyydyin ottamaan yhden oluen ja kokoilemaan jotain pientä suupalaa. Ruokalistalta löytyikin pikkusuolaisena Tostones, joka oli oikein mukava välipala ja erittäin maukas sellainen.

Tämän jälkeen vuorossa oli pieni loppulenkki kaupungilla ja paluu kohti majapaikkaa, Calaveran naapurista löytyi toinen kehuttu ruokapaikka, Drake’s Dealership jonne päätin marssia sisään. Paikkaan oli oikein pientä jonoa ja näyttipä siitä johtuen noin 100 asiakkaan paikka olevan lähes täynnä. Onneksi yhdelle nälkäiselle on aina paikka, joten ei muuta kuin pöytää ja syömään.

20160829_213802857_iOS

Kyseessä on panimoravintola, jolla on tarjolla parikymmentä oman panimon olutta sekä viitisentoista ruoka-annosta. Tarjoilijan omiin suosituksiin luottaen päätin ottaa kokeiluun Aroma Prieta IPA -oluen ja BBQ Pork sandwithin. IPA ei kyllä pettänyt, maku oli erittäin hedelmäinen ja ennen kaikkea tasainen. Aikaisemmista maistamistani IPA-oluista poiketen kitkeryyttä ei ollut ollenkaan. Sandwith sen sijaan ei mikään spektaakkeli ollut, vaikka erinomainen sekin oli. Mutta olut oli niin hyvää, että päätin ottaa vielä toisen jälkiruoaksi, kun eipä tässä mihinkään kiire ollut.

20160829_020203189_iOS

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä