Loading...

Wynwood

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Toinen pilvinen ja tuulinen aamu tiedossa, mutta tämän ei anneta haitata vaan auto jälleen aamusta alle ja suunnaksi Wynwoodin kaupunginosa Miamin pohjoispuolella. Alue on erityisen tunnettu runsaista muraaleistaan ja katumaalauksistaan, ja näitä onkin tarkoitus lähteä lähes koko päiväksi kiertämään. Aamulla päätin vielä aamukahvin lomassa käydä tankkaamassa auton tankin täyteen, halvinta mahdollista litkua tankkiin hintaan $2.16USD per gallona, tuttavallisemmin aika lailla 0.57€/litra. Kyllä täällä kelpaa autolla ajella.

Wynwood on melko hyvien keskeisten yhteyksien, I-195 ja I-95, risteyksessä, joten paikalle pääseminen ei ole ongelma. Ja koska olin hyvissä ajoin liikenteessä, ei kadunvarsipysäköintikään tuottanut hankaluuksia, tilaa oli reilusti tarjolla. Kätevänä huomiona Miamin alueelta, täällä on mahdollista maksaa pysäköintinsä PayByPhone -puhelinapplikaatiolla, joka on hyvin toiminnaltaan samanoloinen tuttujen ParkManin tai Easyparkin kanssa: auton rekisterinumero ja omat maksutiedot ohjelmaan, auto parkkiin ja sovellukseen syötetään kyseisen pysäköintialueen 5-numeroinen tunnus sekä arvioitu lähtöaika. Laskutus hoidetaan saman tien, joten aivan älyttömästi ei kannata arvioida yli kuvittelemansa pysäköintiajan. Ja pysäköintiä on aina helppo jatkaa puhelimesta siinä vaiheessa, kun aika alkaa olemaan lopussa.

Itse kaupunginosahan tuntuu olevan yhtä taideteosta, lähestulkoon jokainen seinäpinta on maalattu jotakin teosta esittämään. Ja yllättävän moni näistä ovat ihan kuvataiteellisia teoksia, eivät niinkään tekstigraffiteja, mitä voisi helposti luulla olevan paljon mukana. Jossain vaiheessa alkuiltapäivää kuitenkin taivas alkoi tummentua ja vettä alkoi tulemaan taivaalta, joten näin parhaaksi suojautua sisätiloihin. Kunhan MIAM Cafen latte oli nautittu ja sade saatu alta pois, siirryin takaisin pihan puolelle jatkamaan kierrostani.

Useamman tunnin kaupunginosaa kierrettyäni päätin, että suuntaan vielä viimeisenä mutkana aika lailla keskellä aluetta sijaitsevalle ulkotaidenäyttelyalueelle, Wynwood Walls. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy, ja nopeasti huomasi, että täällä maalauksiin on käytetty aavistuksen enemmän aikaa kuin ulkopuolen teoksiin. Toinen toistaan komeampia töitä, muutamia veistoksia sekä pari muutakin taiteellista pläjäystä. Vaikka ihmisiä tuntui jo tässä vaiheessa päivää olevan paljon liikenteessä, pienellä kärsivällisyydellä kaikki tuntuivat tänne mahtuvan ja liikkumaan sulassa sovussa.

Tästä suunnaksi auton parkkipaikka samalla miettien, miten lounaspuoli tänään hoidettaisiin. Aivan auton vierestä löytyi GoBistro Wynwood, nimestä olisi voinut päätellä mitä vaan mutta lopputuloksena olikin sushi-ravintola, jonka tarjoilupuolessa ei ollut mitään vikaa. Loistava ja vatsan täyttävä annos 14 taalaa. Vatsa täynnä suunnaksi vielä Miamin keskusta, Downtown. Täällä auton pysäköiminen ei ollutkaan enää niin helppoa, tosin tein tästä itselleni tarpeettoman hankalaa ja väkisin hain kadunvarsipaikkaa, vaikka esimerkiksi lähellä Bayfront Park -puistoa 1-tien kaistojen välistä löytyy pysäköintialueita ja näissä näytti olevan hyvinkin tilaa. Vähän sivumpaan auto kuitenkin piiloon saatiin, pyörähdys puiston alueella sekä sen pohjoispuolella olevalla ostoskeskus-kävelykadulla ja takaisin autoa kohti. Tässä vaiheessa iltapäivä oli jo sen verran pitkällä, että oli aika suunnata takaisin majapaikkaa kohti rauhoittumaan illan viettoon.

Kaikkineen pysäköinnit maksoivat Wynwoodin alueella 13USD ja keskustassa 2.50USD. Winwoodissa taisin kaiken kaikkiaan viihtyä neljä tuntia katuja kierrellen, keskustassa tunnin.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä