Loading...

Zoo Miami

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Tämä päivä alkoi pienellä säätämisellä, koska alueen säätila ei tahtonut osata pysyä yhdessä selvässä päätöksessä vaan aika ajoin tuli muutama minuutti tihkusadetta ja tämän perään taivaan täydeltä aurinkoa. Tässä sitten arvuuttelin, pitäisikö pysytellä kämpällä, suunnata Miamin eläintarhalle, ajella autolla muuten vaan ympäriinsä vai kaahata johonkin muuhun nähtävyyskokonaisuuteen. Vähän aikaa pienemmissä lähiöissä seikkailtuani pysähdyin syömään tukevaa aamiaista Miamin itäpuolella kuubalaishenkiseen leipomoravintola CAO Bakery & Cafe:seen, missä lopulta kypsyi päätös ajella muutama kymmenen minuuttia etelään Zoo Miamiin viettämään tuskaisen lämmintä kevätpäivää.

Vaikka saavuin perille hieman ennen 12, oli parkkipaikalla vielä reilusti tilaa ja lippuluukullekaan ei näyttänyt olevan pitkää jonoa. Tarha aukeaa jo kello 10, mutta pieni epäilys oli, että lähes 30-asteinen helle on karkottanut osat vierailijoista tekemään jotain muuta. Ei sen väliä, 25USD pääsylippu käteen ja sisäpuolelle. Itse puistoalue on iso, nähtävää todellakin riittää paljon ja käveltävää on tiedossa useamman tunnin ajaksi. Itse käytin kiertelyyn nelisen tuntia ilman mitään pidempiä ruokataukoja, joten varmasti tästä saa esimerkiksi perheen pienempien kanssa kokopäiväreissun.

Tarhan alue on jaettu viiteen osioon maanosittain, tai oikeastaan 4 maanosaan ja Floridaan. Ja melkein kaikki osiot ovat rengasmaisia, joten ne voi kiertää sujuvasti perä perää ilman älytöntä edestakaisin kulkemista. Ja jos oikein laiskaksi alkaa, voi ostaa lisäpaketin, jolla pääsee käyttämään alueen ilmassa kulkevaa junarataa siirtymiseen eri osioiden välillä. Vaikka lämmin olikin, ei tuntien käveleminen tuntunut ollenkaan pahalta ratkaisulta. Muutenkin nähtävää todellakin riittää, vaikka aivan kaikki eläimet eivät kuumuudesta johtuen olleet aktiivisimmillaan. Hieno paikka kaikesta huolimatta.

Sen verran pitkä päivä tuli talsittua, että tänään en enää jaksanut lähteä hikisenä ravintolaan penkkiä kuluttamaan, vaan kotimatkalla koukkasin Domino’sista itselleni pizzan matkaan. Ensimmäinen kerta muuten, kun kyseisen ketjun lättyjä syön, eikä voi valittaa. Oikein maukasta sekä tietysti täyttävää. Vielä jääkahvi toiseen käteen matkaan ja suunta takaisin kämpälle pizzan kanssa iltaa viettämään.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä