Loading...

Joulu Vuokatissa

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta päätin tänä jouluna suunnata pyhien viettoon Kajaanin kupeeseen Vuokattiin. Luvassa olikin kunnon talvimaisemaa, pakkaskelejä ja kuvauksellista luontoa.

Ensimmäinen päivä meni lähes kokonaan matkan tekoon, Tampereelta Kajaanin kautta Vuokattiin aikaa meni taukoineen kaikkineen vähän reilu 8 tuntia. Tähän päälle majapaikan löytäminen, varusteiden kantaminen ja paikoilleen asettuminen niin olikin jo alkuilta. Pitkän ajopäivän päätteeksi ei muuta jaksanutkaan tehdä kuin katsella televisiota ja suunnitella tulevia päiviä.

Jouluaattona suunta Vuokatin kylän ympäristöön kevyestä pakkasaamupäivästä nauttien ja uutta lumikerrosta ihaillen. Pari tuntia meni Jäätiönlammen sekä Jäätiönkylän ympäristössä kierrellessä, kunnes oli hyvä hetki palata takaisin majapaikalle lämmittelemään ja kahvia keittelemään. Loppupäivän ohjelmana ei tälläkään kertaa ollut mitään erikoista, joulupäivällinen sekä joulusauna kera television lukuisten jouluelokuvien ja hyvän tumman oluen.

Joulupäivän agendana oli välttää tulevan päivän kova pakkasjakso ja suunnata vielä inhimillisten lämpötilojen äärellä Kajaaniin ihailemaan jokivarren maisemia sekä Kajaanin linnan raunioita. Aamulla auringonnousun aikaan auto alle ja kohti Kajaania. Parkkipaikka löytyi kauppatorilta, josta olikin muutaman minuutin kävelymatka linnalle. Matkalla oli myös mahdollisuus ihailla useampaa kymmentä Kyynäspäänniemen kupeessa talvehtivaa lintua.

Itse linna oli tästä enää kivenheiton päässä pienellä saarella keskellä jokea. Linnasta tosiaan ei ole kuin rauniot jäljellä, mutta niissäkin riitti tutkittavaa useamman kymmenen minuutin ajaksi. Tästä pikainen kierros keskustan läpi takaisin autolle ja pikaisesta pyörähtämään Kaupunginlammen puistolla. Täällä ei ollut oikeastaan mitään erityistä nähtävää, ainakaan tähän aikaan vuodesta, joten nopean jaloittelun päätteeksi auto alle ja takaisin Vuokattia kohti lounasta miettimään ja saunaa lämmittämään.

Vielä viimeinen reissupäivä, eli toinen joulupäivä, jolloin suunta Vuokatinvaaran huipulle noin tunniksi metsän siimekseen kävelemään. Tällä kertaa lämpömittarissa melkein 10 astetta pakkasta, joten kovin pitkää vaellusta ei tehnyt mieli lähteä tekemään. Mahtuipa matkalle onneksi muutamia portaita, niin saatiin kinkkua edes jotenkin sulateltua.

Sunnuntaille ei muuta ollut suunniteltuna kuin autossa istumista ja ajamista takaisin Tampereelle. Kaikesta huolimatta tämä joulu tuli lopulta vietettyä ennakkosuunnitelmien mukaan hienoissa maisemissa ja hyvässä hengessä.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä