Loading...

Otago, Uusi-Seelanti

Artikkelin lukuaika: 3 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Oamaru/Dunein

Tämän päivän määränpäänä olisi Duneinin pohjoispuolella sijaitseva pieni merenrantakaupunki Oamaru. Puolen päivän ajon jälkeen suuntasin ensimmäisenä kylän sataman nurkilla sijainneeseen Scotts Brewing Co. -panimoravintolaan pizzalle ja oluelle. Erinomainen suoritus, pizza erittäin maukasta ja talon IPA oikein hedelmäistä. Tämän jälkeen päätin vähän kävellä kaupunkia ympäri ja sulatella lounaspizzaa. Paluumatkalla poikkesin vielä päiväkahvilla Harbour Street Collective Cafessa.

Hetken kävelemisen jälkeen suuntasin takaisin autolle, jonka jälkeen suuntasin pyörähtämään Oamaru Lookout Pointilla sekä Oamaru Public Gardenilla kaupunkimaisemia ihaillessa sekä aikaa poltellessa. Kunhan kello näytti tarpeeksi, otin suunnaksi majapaikkani kaupungin luoteispuolella. Oma vierasmaja maalaismaisemalla, ei pöllömpi paikka ollenkaan. Ja yöllä eteläisen tähtitaivaan kuvaaminen sekä ihaiileminen onnistui täysin ilman valosaastetta. Sen verran syrjäinen majapaikka oli.

Seuraavana aamuna oli kuura maassa, joten yöllä oli ollut nollakeliä. Onneksi auringossa oli lämmintä ja tien sitä myöten sulat niin ei tarvitse ajella kieli keskellä suuta. Ei muuta kuin suihkun kautta kamat kasaan ja kohti etelää. Pysähdys Dunein:in kaupungissa tarkastamassa Baldwin Street the Steepest Street in the World! -niminen nähtävyys, joka oli nimensä mukaisesti erittäin jyrkkä katu. Voi olla kyllä mielenkiintoista asua kyseisen kadun varrella. Eikä auta kuin toivoa, ettei aamulla ole maa jäässä…

Kaupungilla oli puolen päivän aikaan melko vilkasta, joten ajelin keskustasta vähän ohi pikkaisen pienempään Wolf at the Door -nimiseen kahvila-ravintolaan. Egg Benedig oli erittäin tuhti setti, paksu perunapaistos, jonka päällä lohifile sekä kananmuna. Erittäin maukasta jälleen. Jos tällä selviäisi taas hetken aikaa.

Queenstown / Arrowtown

Pääivän tavoitteena olisi siirtyminen Queenstownin sekä Arrowtownin kautta Cromwellin pikkupaikkakunnan pohjoispuolelle seuraavaksi pariksi yöksi. Aamulla sää oli jälleen pilvinen ja tihkusateinen, joten tällä kertaa ei ollut niin suurin odotuksin matkaan ajatellen. Wakatipu-järven rannalta muutama upea kuvausmahdollisuus löytyi, mutta Franktonin ja Queenstownin ruuhkien jälkeen suunnatessani Glenorchyä kohti, totesin edessä olevan tarjolla pelkkää vesisadetta ja että enempää ei kannata ajella. Tämän takia ajoin ainoastaan Wilson Bayhin asti, pysähdyin Closeburnissa hetkeksi oikaisemaan jalkoja ja ajelin takaisinpäin Franktoniin mäkkäriin päivälliselle sekä päiväkahville.

Seuraavana pysähdyksenä olisi pieni historiallinen kultakaupunki Arrowtown, jonka pohjoisreunalla useiden parkkipaikkojen vierellä joen rannalla on mahdollista kävellä mukavasti hetken aikaa pikkukylän rauhallisuudesta nauttien. Ja onpa täällä myös Historic Arrowtown Chinese Settlementissä museoituna paikalla olleiden kiinalaisten kullankaivajien asumuksia sekä rakennuksia. Sen pidempään en tänään tänne jäänyt aikaa viettämään, koska tavoitteena on tulla huomenna tänne useammaksi tunniksi vaeltamaan läheisten kukkuloiden harjanteille.

Cromwellin kaupungissa pysähdys ruokakaupassa ennen majapaikkaan ajamista pieneen Mount Pisan asunlähiöön. Kyseessä näyttäisi olevan järven rannalle rakennettu oma asuinalueensa, ja valtaosa taloista on aivan uudenkarheita. Niin myös oman majapaikkani, joka tällä kertaa olisi oma pikku huone talon päädyssä omalla sisäänkäynnillä sekä terassilla. Ja keskuslämmitys, taitaa olla ensimmäinen kerta Uudessa-Seelannissa, kun moiseen törmään.

Seuraavaksi päiväksi on luvattu aurinkoa ja selkeää, mutta kovan tuulen varoitus (~32mps) oli voimassa, joten hatusta kannattaa pitää kiinni. Päivän aluksi otin suunnan pohjoiseen kohti Wanakan kaupunkia ottamaan muutamat kuvat järven rannalta sekä siitä kuuluisasta Wanakapuusta, joka kasvaa järven rannalla vedessä. Ja tuuli oli kyllä melko reipasta, siitä ei pääse mihinkään, huppu päässä joutui kulkemaan, ettei lippis olisi lentänyt kaupungille.

Seuraavaksi suunta takaisin Arrowtowniin päiväretkeilemään. Siirtymä sinne Cardrona Vallye rd pitkin oli erittäin upea. Matkalla oli myös muutama erittäin upea vuoristomaisemapaikka, varsinkin loppupäässä lähellä Arrow Junctionia löytyi erittäin komea mutkatie jyrkkää rinnettä mukaillen.

Auto parkkiin Arrowtownin pohjoispuolelle tutulle parkkialueelle. Paikka oli huomattavasti eilisempää vilkkaampi ja hetken sain paikkaa hakea, mutta lopulta autolle löytyi sopiva kolo. Ilmeisesti lämmin päivä oli saanut ihmiset joukoin liikkeelle, kun joka paikka täynnä autoja. Mittarissa tosiaan oli melkein 20 astetta lämmintä, joten kyllä taas kelpaa talvea viettää. Ensin pikainen vessatauko ja päiväkahvi Arrowtown Bakery & Cafesta. Kahvin jälkeen kengät vaihtoon, kamat kasaan ja metsään. Sawpit Gully Trail, matkaa 8km ja arvioitu aika 2-3 tuntia. Lisäksi tavoitteena tehdä pieni poikkeama reitin keskellä sijaitsevalle German Hill:ille, josta varmasti aukeaa hyvät maisemat laaksoon.

Polku oli oikein hyvässä kunnossa, myötäpäivään kiertäen alkuun tuli heti jyrkkää nousua ensimmäiset puoli tuntia, joka lopulta vähän tasaantuu ennen loppunousua polun korkeimmalle kohdalle saapumista. Täältä tuo lisänousu itse kukkulalle ei enää mikään vaativa ponnistus ollut, mutta kukkulalla tosiaan tuuli aivan mielettömästi, joten tarkkana sai olla, ettei lentänyt mahalleen. Kuvat kameralle talteen ja eteenpäin.

Matka alaspäin kohti kylää kulki vähän pahemmin veden kuluttamaa polkua, ja pienelle purolle saavuttaessa joutuikin jo pomppimaan useamman kerran sen yli pystyäkseen jatkamaan matkaa. Onneksi matalavartinen retkikenkä oli riittävä, ja pääsin kuivin jaloin turvaan. Loppumatka kulki upeata sekä leveätä joenvarsipolkua aina parkkipaikalle asti.

Kamat takaisin autoon ja paluumatkalla asunnolle Cromwellin ruokakaupasta kunnon päivällisateria tällä kertaa mukaan. Sen verran syrjässä ollaan, että taidan tänään syödä kämpillä. Ja kyllähän kookoscurrykana riisillä oikein maukkaalta maistui.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä