Loading...

Southland, Uusi-Seelanti

Artikkelin lukuaika: 2 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Ennen Invercargillin kaupunkiin pysähtymistä ajelin vielä vähän matkaa ohi pienempään Bluffin satamakaupunkiin. Täällä otin ensin suunnaksi Bluff Hill Lookout -näköalapaikan, josta aukenivat upeat näkymät yli kaupungin sekä rannikon alavien maastojen. Seuraavana suunta Stirling Point -päätepisteelle toteamaan, että nyt ollaan niin etelässä kuin vain tällä maailmankiertueella tullaan olemaan. Lisäksi jos tästä haluaa joskus kauemmaksi kotia karata, pitää tulla takaisin ja ottaa laiva etelänapamantereelle.

Tulevan yön majapaikka toimisi kaupungin keskustassa sijaitseva Kelvin Hotel. Hotelli näytti olevan vähän katuremonttien saartama, joten autolle ei meinannut löytyä edes tilapäistä paikkaa. Lopulta sain itseni ja tavarani siirrettyä hotellin suojiin, sekä jemmattua auton tien toiselle puolelle ostoskeskuksen parkkihalliin, johon hotellivieraille oli varattuna tilaa autoilleen. Yllättävän hiljainen paikka, suihkutila oli aivan vasta uusitun näköinen. Kunnon työpiste pienessä huoneessa sängyn kaverina, pienenä miinuksena huonelämmitin piti aivan hirvittävää meteliä, joten sen käyttäminen ei tule onnistumaan. Toivottavasti ei ole yöllä kylmä.

Ja onneksi yö pysyi lämpimän puolella, lämmittimen puutteesta huolimatta hotellihuoneessa oli erittäin mukava nukkua. Ja sijainnistaan huolimatta paikka oli erittäin hiljainen. Tänään ei tiedossa olisi mitään merkittävää siirtymää, joten rauhassa aamiainen huoneessa ennen kamojen pakkaamista ja seuraavaan paikkaan siirtymistä.

Ajomatkan varrella ei mitään ennakkoon suunniteltua ollut merkittynä, mutta SH99:ä ajellessani pysähdyin muutamalle upealle merenrantapaikalle kuvaamaan sekä nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Yksi pysähdyskohteistani oli Monkey Island, pieni saari aivan rannan tuntumassa, johon on mahdollista kävellä ainoastaan laskuveden aikaan. Tänne saapuessani näytti vielä laskuveden aika olevan, mutta aivan saaren juurella kulki jonkinmoinen virtaus rannan poikki sekä mereltä lyövä aallokko pyyhki tästä kohdasta yli, joten en lähtenyt saarelle kiipeämään vaan tyydyin ihailemaan sitä vähän matkan päästä.

Koska kello oli vielä reilusti vähemmän kuin check-in aikani, ajelin yöpaikkakylästäni ohi pohjoiseen pieneen Te Anaun kaupunkiin lounaalle sekä ruokakauppaan. Ruokapaikaksi valikoitui Wapiti Bakery & Cafe Restaurant, lounaaksi erittäin tukevat lohkoperunat pekonilla sekä kananmunalla. Tämä oli kyllä taas sellainen annos, joka riittäisi reilusti huomiseen asti.

Ajoreissu Milford Soundsiin ja takaisin.

Seuraavana aamuna puolipilvinen sää, joten kahvin jälkeen nopea jaloittelu rantamaisemissa kameran kanssa. Lopulta palatessani takaisin mökilleni, taivaalta alkoikin pikkuhiljaa satamaan vettä. Päivän tavoitteena oli suunnata pieneen Milford Soundsin turistikylään keskelle henkeäsalpaavien vuortenlaakso- ja vuonomaisemien. Ainut ongelma oli, että edellisenä iltana kylään ainut johtava tie oli suljettu lumivyöryvaaran takia, mutta lopulta kello kymmenen aikaan sulku oli purettu ja uskalsin lähteä ajamaan.

Harmittavasti menomatkalla sää ei suosinut, ja osa upeista vuoristomaisemista jäi sadepilvien taakse peittoon. Mutta onneksi noin kahden tunnin ajomatkan päätteeksi, saavuttaessa perillä kylään, oli taivaallakin parin kymmenen minuutin sadetauko, jonka aikana vuonokuvien ottaminen meren rannalta onnistui todella hyvin.

Kuvien jälkeen päiväkahvit kylältä matkaan ja takaisin päin, autoon astuessani taivas jälleen aukesi ja vettä alkoi satamaan koko rahan edestä. Paluumatkalla Homerin Tunnelin jälkeen säätila kuitenkin aavistuksen selkiytyi, ja myöhemmin muuttui jopa kunnon auringonpaisteeksi, joten pari satunnaista upeata vuoristolaaksokuvaa onnistuin tältäkin päivältä nappaamaan.

Tämän päivän lounas olikin eilisen paikan naapurissa sijaitsevassa Sandfly Cafe Te Anau -nimisessä ravintolassa. Makkaraperunat, eli lohkopotut Chorizo-makkaralla sekä kananmunalla, ei tämänkään jälkeen enää jäänyt kahta sanaa ruoan riittävyydestä. Tuhtia ja tukevaa.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä