Loading...

Seitsemän Chiang Main helmeä

Artikkelin lukuaika: 4 minuuttia

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka on merkitty -merkillä.

Tässä olen listannut seitsemän Thaimaassa minun kohdalleni osunutta, vähän tavallisesta poikkeavaa erikoisuutta, jotka kannattaa pitää mielessä maan pohjoisosiin matkatessa.

The Salad Concept

The Salad Concept on Chiang Main kaupungissa loistavia kasvis- ja vegeannoksia tarjoava ravintolapari, jotka löytyvät Nimmanhaemin trendialueelta sekä vanhankaupungin koilliskulmauksesta. Kummassakin ravintolassa kävin useamman kerran pyörähtämässä, ja aina oli ruoan laatu sekä maku kohdillaan. Hinta on jonkin verran kovempi, mutta hyvästä ja tasalaatuisesta salaattiruoasta mielestäni sen voi maksaa.

Valikoima on erittäin laaja, salaattiannoksen voi kasata alusta loppuun omanlaisekseen, ja ruokajuomia löytyy varmasti yli toistakymmentä erilaisia olotiloja paikkaamaan. Palvelu oli aina asiallista ja tarjoilijoiden englannin kielen taito erittäin hyvää. Kumpikin vaihtoehto on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Nimman ravintola on tosin huomattavasti isompi tiloiltaan, joten siellä istumapaikka on helpommin tarjolla. Vanhankaupungin tilat eivät olleen kovin suuret, joten pahimpiin ruuhka-aikoihin voi tila olla kortilla.

The Terracotta Garden At Lamphun

Vajaa 30 kilometriä vanhasta kaupungista etelään, Lamphunin kylän alueella hieman syrjässä kaikesta, on vähän erikoisempi kohde, joka ehdottomasti kannattaa käydä tarkastamassa. The Terracotta Garden on iso paikallisen perheen yksityinen projekti, jossa kokonainen temppelialue rakennuksineen hahmoineen on tehty ilmeisesti paikallisesta punaisesta savesta. Aivan parkkipaikan vieressä on iso kahvilarakennus, joka sijaitsee tyylille uskollisesti muureilla suojatun vehreän keitaan keskellä. Tässä kannattaa poiketa, vaikka aamukahvilla ennen alueeseen tutustumista.

Kahvilaa vastapäätä on iso vesiallas, jonka poikki bambusiltaa pitkin voi kävellä tutustumaan näyttävään temppelirakennukseen. Vierailuni aikaan temppelin sisäpuolella oli rakennustyöt vielä kovasti vaiheessa ja työmiehet työn touhussa, mutta sain silti käydä sisällä pyörähtämässä ja tutustumassa. Pakko myöntää, että vaikuttavan oloinen kokonaisuus.

Tästä pohjoiseen päin on mahdollista kävellen kiertää pienen lisälenkin kautta kuivaa maata pitkin takaisin kahvilalle. Itse kävin täällä pyörähtämässä viikolla melko aikaisin aamulla, ja sain yksinäni kierrellä paikkoja ihailemassa. Sen verran sivussa tämä on kaikesta hälinästä, että välttämättä edes päiväsaikaan ei kaameata ruuhkaa ole odotettavissa.

Cat Motors Motorbike Rental

Cat Motors on Chiang Main vanhan kaupungin länsireunalla sijaitseva moottoripyörien sekä skoottereiden vuokrauspalvelua tarjoava yritys. Valikoima on mielestäni laaja, ja pyöriä löytyy jokaiseen makuun sekä tarpeeseen. Itselleni valikoitui käyttöön Yamaha M-Slaz 150cc pikkupyörä. Manuaalivaihteisto sen takia, että se on vuoristoteillä aavistuksen turvallisempi ajettava moottorijarrutuksen takia, ja pienestä moottorikoostaan huolimatta minunlaiselleni vasta-alkajalle kyseinen peli oli aivan tarpeeksi tehokas. Ja näillä leveysasteilla ei moottorikoosta sekä tolkuttomasta huippunopeudesta vastastikkaan ole paljoa apua, vaan pieni koko sekä ketteryys ovat pelkkiä etuja.

Varaus hoitui kätevästi sähköpostin välityksellä, aamulla kävellen vuokraamolle, paperityöt ja kypärän valinta kuntoon ja pyörän läpikäynti vuokraajan kanssa. Kirkkaankeltainen värityskin oli mukava lisä, tämä varmasti helpottaa pyörän bongaamista mustien skoottereiden merestä kaupan parkkipaikan keskeltä. Muutenkin koko toimitus oli erittäin jouheva ja ammattimainen. Takuusumma sekä maksu hoidettiin käteisellä, joten passia ei joutunut jättämään pantiksi. Käteistakuusumma tosin muodostui ongelmaksi pyörän palautuksen kohdalla, kiitos sen takaisinlunastamisen minulle muodostui iso kasa käteisvaroja juuri pari päivää ennen maasta poistumista.

Varasin pyörän aluksi ainoataan kuukaudeksi, mutta koska päätin viettää toisenkin kuun Thaimaassa, päätin suoraan jatkaa pyöränkin vuokraa aivan siirtyneen maasta poistumispäivän lähelle. Tämänkin sopiminen onnistui vaivattomasti sähköpostin välityksellä ja kävin jossain sopivassa vaiheessa vuokraamolla pyörähtämässä tekemässä uuden sopimuksen sekä maksamassa uuden vuokramaksun.

Vaikka kyseisen vuokraamon palveluita ei käyttäisikään, kannattaa ainakin käydä kurkkaamassa heidän verkkosivujaan, jonne on kerätty iso kasa erilaista tietoa sekä nähtävyyslistoja Thaimaan kiertämisestä.

2Gether Bar & Pizza Restaurant

Pienemmällä sivukujalla vähän piilossa sijaitseva 2Gether Bar & Pizza Restaurant on lämminhenkinen pieni pitseria, joka tarjoaa hyvää ruokaa mahtavalla asenteella. Ja tarjolla ei ole pelkkää pitsaa, vaan sekä thaimaalaista ruokaa että muitakin kansainvälisiä herkkuja. Lisäksi ruokalista ei ole 17 sivun mittainen vaatekuvasto, vaan kohtuullisen suppea moderninoloinen lista, joka mielestäni jo kielii siitä, että mennään laatu määrän edellä.

Tarjoilu hoitui parilla käyntikerrallani erittäin reippaasti ja paikalliseen tapaan iloisella asenteella. Ja ruoka, se oli toden totta maukasta. Vähän sivussahan paikka on, mutta jos vaikkapa paikalliselle yötorille olet menossa pyörähtämään, tämä on loistava iltapalakohde toripöytien kiertämisen päätteeksi.

Ba Pao Flea Market

Chiang Main pohjoispuolella, 1001-tien varrella, sijaitsee viikonloppuisin auki oleva Ba Pao Flea Market -ulkoilmakirpputori. Itse en tunnustaudu suureksi kirppiskiertelijäksi, mutta tämä kyseinen paikka on vierailun arvoinen pelkästään sijainnin sekä ympäristön takia. Torialue on nimittäin keskellä palmupuu”viljelmää”, jotka on sijoitettu pienille maasaarekkeille ojituksien väliin. Tästä muodostuu erittäin kuvauksellinen taustamaisema.

Toripöytien lisäksi paikalla on myös ruokakojuja, kahvitarjoilua sekä elävää musiikkia, joten täällä kyllä voi huoletta viettää vähän enemmänkin aikaa. Eikä maksa mitään.

Wat Pha Lat

Kaupungin länsipuolella, vuorenrinteessä sijaitseva pieni temppelialue, joka on helposti lähestyttävissä useammastakin suunnasta. Paikalle pääsee helposti autolla tai 2-pyöräisellä aivan temppelin etuovelle, ja vaihtoehtoisesti voi kävellä metsäpolun poikki parin kilometrin matkan samalla vähän lenkkeillen.

Itse alueella on useampikin rakennus ihailtavana, erittäin upea pieni vesiputousalue sekä tämän luota löytyvä upea maisemapaikka kohti kaupunkia. Jos on käymässä vuorella, niin tässä kannattaa ehdottomasti pysähtyä tutustumaan.

Nekoemon Café Chiang Mai

Puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungilta kaakkoon sijaitseva, japanilaistyylinen kahvila Nekoemon Café Chiang Mai on jälleen yksi vähän erikoisempi kohde, joka kannattaa käydä tarkastamassa, jos on näillä nurkilla ajelemassa. Kyseessä siis japanilaisella teemalla höystetty kahvila, joka ulkoiselta olemukseltaan huokuu Japania bambumetsineen, vesielementteineen ja pienine siltoineen.

Itse olin paikalla kiertoajelun loppupuolella, joten tässä vaiheessa päätin maistaa vihreällä teellä maustetun kahvin kaverina jotakin kevyttä ja makeaan. Listalta silmiini osui japanilainen riisikakkuleivos marumochi, jonka täytteenä makeaa marjahilloa. Tämä sekä jääkahvi olivat erinomainen piristys lämpimään päivään.

Kahvila on vähän syrjemmässä ja aavistuksen kalliimpaa hintaluokkaa kuin useimmat kaltaisensa, mutta laadukas tuote ja erikoinen teema tämän kyllä minun mielestäni sallivat.

Haluaisitko tilata valokuviani tauluina omalle seinällesi tai lahjaksi? Nyt se on mahdollista Displaten kautta, klikkaa tästä Displate-sivulleni ja tutustu valikoimaan.

1 tykkäys

Saatat pitää myös näistä