Loading...

Venäjän opiskelua

Artikkelin lukuaika: < 1 minuutti

Matkalle lähteminen on todennäköisesti otettu vakavasti, jos paikallisen kielen opiskeluun suunnittelee uhraavansa aikaa oikein maksullisen koulutuksen puitteissa. Koska tulevan syksyn matka suuntautuu Venäjälle, maahan jossa tunnetusti englannilla pärjää huonosti, ajattelin opetella ainakin perusasiat venäjän kielestä. Kurssiksi valikoitui Tampereen seudun työväenopiston tarjoama Venäjän kevätalkeet -kurssi, joka kustantaa 41 euroa ja on laajuudeltaan 24 oppituntia. Panostus ei tule olemaan liian vaativa, koska tunteja on ainoastaan torstaisin alkuillasta, joten urheilemisellekkin jää vielä aikaa.

Tällä viikolla olikin sitten ensimmäisen kurssin aika. Alkuun kävimme läpi aakkosia sekä joitakin yksinkertaisia esimerkkisanoja sekä tuttuja lainasanoja. Lisäksi tutustuimme liikkuvaan vokaalin painotukseen sekä sitä myöten vaihtuvaan o-kirjaimeen… Voipi olla, että erilaiset muistisäännöt tulevat tuottamaan eniten vaikeuksia minulle.

Jos näillä opeilla selvittäisiin pari viikkoa itärajan takana edes muodollisesti kunnialla, ja eipä siitä haittaakaan ole että jatkossa kehittäisin oppimaani seuraavan portaan kursseilla. Voihan sitä niinkin käydä, että Venäjälle tulee uudestaankin lähdettyä.

0 tykkäystä

Saatat pitää myös näistä